Ady Suleiman

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Ady Suleiman

Born: 1-7-1992 – Grantham, Lincolnshire, England
Genre: R&B – Reggae
Style: Adult Contemporary R&B

Vinyl Discography:

Year Album Title Label In House
2015 This Is My EP Sony Yes, go to
2018 Memories Pemba Yes, go to
2019 Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape Pemba Yes, go to

Biography:

De half Britse, half Tanzaniaanse pop R&B singer/songwriter Ady Suleiman is geboren en getogen in het historische marktstadje Grantham, in de East Midlands van Engeland. Opgegroeid met popmuziek en de uitgebreide platencollectie van zijn dj-vader, werd hij al vroeg beïnvloed door Jimi Hendrix en later door R&B, jazz, hiphop, reggae en soul.

Hij begon zijn eigen muziek te schrijven toen hij 14 was en begon met optreden tijdens zijn studie aan de universiteit in Liverpool. Toen hij na zijn afstuderen terugkeerde naar zijn geboorteplaats, ontdekte hij dat er zich een opwindende soulscene had ontwikkeld en besloot hij om een muzikale carrière na te streven.

Onder leiding van BBC Radio DJ Dean Jackson, werd hij lokaal populair, maar brak echt door na het winnen van ‘Breakthrough Act of the Year’ bij de invloedrijke Britse DJ Gilles Peterson’s Worldwide Awards. Deze vocalist met Tanzaniaans bloed wordt door bekende collega-muzikanten als Leon Bridges en Michael Kiwanuka bejubeld om zijn net zo klassieke als frisse soulgeluid.

Hij werd kort getekend bij Sony, dat verschillende van zijn EP’s en singles uitbracht. Terwijl hij toerde en promoties deed, begon hij te lijden aan angst en depressie, waarvoor hij een behandeling zocht. Zijn openhartige weergave van zijn geestelijke gezondheidsproblemen in zijn teksten, en zijn bereidheid om erover te praten in interviews, leidde ertoe dat hij werd gerekruteerd als ambassadeur voor het goede doel CALM (Campaign Against Living Miserably).

In 2018 bracht hij in eigen beheer zijn debuutalbum Memories uit, dat volledig in eigen beheer geschreven en gecoproduceerd werd met artiesten als Eric Appapolay en Grades. Later dat jaar bracht hij de Acoustic EP (Digital) uit, waarop drie nummers stonden, waaronder “Been Thru”. Dat nummer werd later in 2019 uitgebracht als een volledig geproduceerde single naast “Strange Roses.”

In April 2019 werd ‘Thoughts & Moments Vol.1 Mixtape’ uitgegeven. Deze mixtape, opgenomen in Stockholm en geproduceerd door FAMILY_TIME en Maths Time Joy, die ‘Best Friend’ produceerde, volgt de release van Ady’s veelgeprezen debuutalbum ‘Memories’ op. Na enige tijd aan zijn debuutalbum te hebben gewerkt, wilde Ady een verzameling nummers uitbrengen, voordat hij zijn tweede album zou schrijven en opnemen. Helaas is tot op heden dit album niet voltooid en uitgegeven.