Tom Misch – (2018) Geography

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Tom Misch – (2018) Geography

luister naar dit album

De in Londen gevestigde producer/zanger/songwriter Tom Misch combineert hiphop-geïnspireerde beats met soepel soulvolle zang en gitaar.

Misch, de zoon van een kunstenaar en een psychiater, groeide op in een huis dat creativiteit aanmoedigde en leerde op jonge leeftijd viool spelen via de Suzuki-methode. Toen hij nog een kind was, ontdekte zijn familie ook dat Misch kon zingen toen hij een dag na school Patrick Watsons “Man Like You” uithaalde. Na het grootste deel van zijn jeugd en tienerjaren naar rockmuziek te hebben geluisterd, ontdekte hij hiphop tijdens zijn zesde jaar dankzij een van de vriendjes van zijn zus en werd hij vooral geïnspireerd door het werk van J Dilla. Misch begon zijn eigen beats te maken en volgde lessen in muziektechnologie, en begon in 2012 met het online posten van nummers. Opkomende rappers sampled zijn beats in hun eigen werk, en Misch werkte ook samen met de lokale singer/songwriter Carmody, en bracht uiteindelijk de ‘Out To Sea’ EP met haar in 2014 uit. In dat jaar bracht hij ook Beat Tape 1 uit, een verzameling instrumentale tracks met “Dilla Love”, een eerbetoon aan zijn idool dat de goedkeuring kreeg van Dilla’s moeder, Maureen Yancey. “Memory”, kwam Mischs debuutsingle op zijn eigen Beyond the Groove label in juli.

Beat Tape 2 Het volgende jaar arriveerde Beat Tape 2, dit keer met samenwerkingen met vocalisten zoals Carmody, Loyle Carner en Zak Abel. Op zijn EP Reverie uit 2016 vermengde Misch de verschillende aspecten van zijn muziek tot relaxte, R&B-getinte pop en nam de leadzang op verschillende nummers op. Hij keerde in 2017 terug met de single “South of the River” en de 5-daagse Mischon EP, een set van vijf nummers opgenomen in vijf dagen met bijdragen van Carmody, Novelist, Will Heard, Kaidi Akinnibi en Tobie Tripp. Hij werkte ook samen met Carner aan zijn single ‘Damselfly’ uit 2017. Het jaar daarop leverde Misch zijn debuutalbum, Geography, af met de singles “Movie” en “Lost in Paris”. What Kinda Music, een samenwerking met Yussef Dayes, arriveerde in april 2020 en omvatte de spotlight-track “Kyiv”.