William DeVaughn – (1974) Be Thankful For What You Got

Het Bejaarde Plaatjes Huis

William DeVaughn – (1974) Be Thankful For What You Got

luister naar dit album

DeVaughn was een freelance overheidsbeambte, grafisch technicus en parttime-zanger. Hij schreef de song A Cadillac Don’t Come Easy, die uiteindelijk werd herschreven als Be Thankful for What You Got (1972). Hij besteedde 900 dollar om de plaat te kunnen opnemen bij Omega Sound, een productiemaatschappij in Philadelphia. Producent John Davis (een lid van de MFSB studio sessie groep), kwam met een bijgeschaafd arrangement, uiteindelijk met boekingstijd om op te nemen bij Sigma Sound Studios in Philadelphia, studio-eigenaar en chef-technicus Joe Tarsia nam de track op en mixte deze.

De sessie bevatte leden van de MFSB-groep.Van de plaat werden bijna twee miljoen exemplaren verkocht na de publicatie in 1974. De plaat werd met goud onderscheiden door de RIAA in mei 1974. Toen zijn succes als opname-artiest leek gewaarborgd, zegde DeVaughn zijn baan bij de overheid op.

DeVaughn bracht een album uit, voornamelijk met songs met een religieus karakter. Zijn tweede single Blood Is Thicker Than Water bereikte de charts in 1974. Give the Little Man a Great Big Hand had slechts matig succes in de r&b-charts begin 1975. Live preekte DeVaughn ook en vermaande zijn publiek vanaf het podium. Hij verloor zijn interesse in de muziekbranche en niet lang daarna werkte hij in een platenzaak en weer als ontwerper.