How I like to remember Amy Winehouse the ARTIST

Het Bejaarde Plaatjes Huis

How I like to remember Amy Winehouse the ARTIST

luister naar het ‘back to black’ album

In 2006, op een stormachtige decemberavond, vloog Amy Winehouse naar een afgelegen hoek in het zuidwesten van Ierland om op te treden voor Other Voices, een veelgeprezen Ierse tv-muziekserie die elke winter in Dingle wordt gefilmd. Amy stond op het podium van de Sint-Jacobskerk (capaciteit 85) en trad iets meer dan 20 minuten op.

Ze verbaasde het kleine, volgepakte publiek absoluut en zong zes nummers van Back to Black, die ene avond alleen begeleid door gitaar en bas. Met die unieke, uitgeklede formatie en in die nauwe setting leverde Amy Winehouse een prachtige set af die nooit zal worden vergeten door iemand die het geluk had om daar te zijn. Amy Winehouse was een ster en die avond in Dingle scheen ze op haar heel helderst.

Meteen nadat ze het podium verliet, stak een ontspannen en gelukkige Amy Winehouse de weg over naar Benner’s Hotel, waar ze sprak over haar muziek en haar invloeden: Mahalia Jackson, Sarah Vaughan, Ray Charles en de Shangri-las om er maar een paar te noemen. Daarna at ze een bord oesters en bezocht ze een paar van de meer bekende Dingle-trefpunten voordat ze in een taxi stapte en naar Cork reed. Al met al was ze ongeveer zes uur in Dingle. Een vluchtig bezoek maar een blijvende indruk.

poster
How I like to remember Amy Winehouse the ARTIST
00:00
--
/
--