James Corden in tranen na zingen ‘Let It Be’ met Paul McCartney

Het Bejaarde Plaatjes Huis

James Corden in tranen na zingen ‘Let It Be’ met Paul McCartney

James Corden krijgt de tranen in de ogen als hij naast Paul McCartney de Beatles-hit Let It Be mag zingen. Dat gebeurt in de nieuwste aflevering van Carpool Karaoke, het onderdeel van Cordens The Late Late Show.

“O man, ik raak er helemaal emotioneel van”, zegt James als de twee uitgezongen zijn en zijn tranen wegpinkt (video: zie onder). “Dat had ik niet aan zien komen. Ik herinner me nog dat mijn opa, die muzikant was, en mijn vader naast me kwamen zitten en zeiden: ‘We gaan het beste liedje ooit aan je laten horen’. En ik herinner me nog dat ze dit liedje speelden”, legde James vervolgens uit. “Als mijn opa hier bij was geweest, had hij het fantastisch gevonden”, vervolgde de presentator met tranen in zijn ogen.

Paul McCartney in Carpool Karaoke

Paul vertelde in de auto bij James ook hoe hij de inspiratie kreeg voor het schrijven van Let It Be. “Ik had in de jaren zestig een droom over mijn overleden moeder. Ze kwam naar me toe en vertelde dat het allemaal goed zou komen en dat ik het moest laten gaan”, aldus de zanger. “Ze gaf me deze positieve woorden en ik werd wakker en ik vroeg me af: ‘Wat was dat? Wat zei ze nou? Let it be?’ Ik had daar nooit van gehoord. Het klonk goed. Dus zo schreef ik Let It Be.”

De Carpool Karaoke met Paul McCartney vormde een van de slotstukken van een speciale Britse week van The Late Late Show. James Corden maakte zijn programma afgelopen week vanuit Londen in plaats van Los Angeles.