10CC – (1978) Bloody Tourists

Het Bejaarde Plaatjes Huis

10CC – (1978) Bloody Tourists

  • Release date: 1978
  • Label: Polydor
  • Catalog #: PD-1-6161
Terug naar Genre

Rating: Average

Na bewezen te hebben dat ze 10cc in leven konden houden als een duo act met 1977’s succesvolle Deceptive Bends, gingen Eric Stewart en Graham Gouldman in 1978 door met Bloody Tourists. Hoewel het enkele opmerkelijke hits scoorde, was het een minder consistente en minder gedenkwaardige aangelegenheid dan zijn voorganger.

Het probleem met Bloody Tourists is dat het aanvoelt als een groep sessiemuzikanten die proberen nummers te maken in de stijl van 10cc, in plaats van een echt 10cc album. De excentrieke humor die ooit vrijelijk vloeide voelt geforceerd aan op dit album: “Reds In My Bed” is een zwakke satire op de Koude Oorlog die nooit echt iets weet te zeggen, terwijl “Shock On The Tube (Don’t Want Love)” gedurfd probeert te zijn met zijn verhaal over een metroseksfantasie en in plaats daarvan afkomt als smakeloos en saai.

Een ander probleem is dat de muziek die deze verhalen ondersteunt zowel hooks als inspiratie mist: de backing track voor “Take These Chains” is een saaie poging tot rockabilly die klinkt als een bijzonder poppy Eagles outtake en “The Anonymous Alcoholic” heeft een disco-parodie gedeelte dat slechts klinkt als een middelmatig voorbeeld van de muziek die het zogenaamd uitzendt.

De singles van het album bevatten echter een paar heldere momenten: “For You And I” is een mooie ballade die zijn aantrekkelijke melodie versterkt met enkele sterke vocale harmonieën en “Dreadlock Holiday” verhaalt over de avonturen van een ongelukkige toerist in Jamaica tegen een aanstekelijke pop-reggae achtergrond. Jammer genoeg zijn dit de eerste twee nummers op het album, dus als ze voorbij zijn is er niet veel om naar uit te kijken. Uiteindelijk is Bloody Tourists bekwaam genoeg om de hardcore fans van 10cc tevreden te houden, maar de toevallige luisteraar wordt aangeraden de hits op een compilatie op te sporen.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin - Jacqueline

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more