10CC ‎– (1982) 10CC In Concert

Het Bejaarde Plaatjes Huis

10CC ‎– (1982) 10CC In Concert

  • Release date: 1982
  • Label: Contour
  • Catalog #: CN 2056
Terug naar Genre

Rating: Poor

Dit album is een compilatie van het live album ‘Live and Let Live’.

Het moment voor een 10cc live album zou zijn geweest toen ze op tournee gingen met The Original Soundtrack met een van de meest avontuurlijke — niet te vergeten muzikaal extravagante — shows van hun tijd. In plaats daarvan wachtten ze nog twee jaar, tot de nieuw gereduceerde Eric Stewart/Graham Gouldman-leiding op pad ging om de eerste LP sinds de split, Deceptive Bends, te promoten, gesterkt door het feit dat de hits maar bleven komen.

Het is een leuke luisterbeurt op zijn eigen voorwaarden, een vinyl pakket dat een hard-hitting rock show rond een goede selectie van hits verpakt. Maar het is ook een onbevredigende onderneming, want het dupliceert op één na alle nummers van Deceptive Bends, en vermijdt vervolgens elke verwijzing naar het Godley/Creme tijdperk door de hits te beperken tot composities van Stewart en Gouldman alleen.

Dat dit één nummer bevat dat voorheen niet hoger gewaardeerd werd dan een B-kantje (“Waterfall”) is een voordeel van deze aanpak; helaas realiseer je je ook hoe rechttoe rechtaan en rotsachtig het duo kon schrijven, en Live and Let Live komt minder naar voren als een document van een geweldige live performance dan een wanhopig resumé, waarbij de overlevende bandleden zo vastbesloten zijn om hun eigen waarde te bewijzen dat ze vergeten zijn wat de band in de eerste plaats zo speciaal maakte.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Daft Punk – (2013) Random Access Memories

Release date: -dec-2013

Read more

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more