10CC ‎– (1982) 10CC In Concert

Het Bejaarde Plaatjes Huis

10CC ‎– (1982) 10CC In Concert

  • Release date: 1982
  • Label: Contour
  • Catalog #: CN 2056
Terug naar Genre

Rating: Poor

Dit album is een compilatie van het live album ‘Live and Let Live’.

Het moment voor een 10cc live album zou zijn geweest toen ze op tournee gingen met The Original Soundtrack met een van de meest avontuurlijke — niet te vergeten muzikaal extravagante — shows van hun tijd. In plaats daarvan wachtten ze nog twee jaar, tot de nieuw gereduceerde Eric Stewart/Graham Gouldman-leiding op pad ging om de eerste LP sinds de split, Deceptive Bends, te promoten, gesterkt door het feit dat de hits maar bleven komen.

Het is een leuke luisterbeurt op zijn eigen voorwaarden, een vinyl pakket dat een hard-hitting rock show rond een goede selectie van hits verpakt. Maar het is ook een onbevredigende onderneming, want het dupliceert op één na alle nummers van Deceptive Bends, en vermijdt vervolgens elke verwijzing naar het Godley/Creme tijdperk door de hits te beperken tot composities van Stewart en Gouldman alleen.

Dat dit één nummer bevat dat voorheen niet hoger gewaardeerd werd dan een B-kantje (“Waterfall”) is een voordeel van deze aanpak; helaas realiseer je je ook hoe rechttoe rechtaan en rotsachtig het duo kon schrijven, en Live and Let Live komt minder naar voren als een document van een geweldige live performance dan een wanhopig resumé, waarbij de overlevende bandleden zo vastbesloten zijn om hun eigen waarde te bewijzen dat ze vergeten zijn wat de band in de eerste plaats zo speciaal maakte.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more