ABBA – (1979) Voulez-Vous

Het Bejaarde Plaatjes Huis

ABBA – (1979) Voulez-Vous

  • Release date: 1979
  • Label: Polydor
  • Catalog #: 2344 136
Terug naar Genre Interview

Rating: Good

Dat het bijna een jaar duurde om Voulez-Vous op te nemen is een indicatie van de creatieve en persoonlijke beperkingen waarin de vier leden van ABBA zich bevonden aan het eind van de jaren ’70. Hun zesde album viel samen met de echtelijke scheiding tussen Agnetha Fältskog en Björn Ulvaeus en de sterk veranderende stromingen in de populaire muziek, waarbij de disco, die op zijn retour was, plotseling een renaissance beleefde dankzij de film Saturday Night Fever uit 1977.

Zo laat ongeveer de helft van Voulez-Vous de zware invloed horen van de Bee Gees uit hun megahit disco-tijdperk. Dit blijkt niet alleen uit het feit dat de backing track voor het titelnummer werd gesneden in de Criteria Studios in Miami, waar de Bee Gees Main Course, Children of the World, en de meeste van de rest van hun disco-tijdperk muziek hadden gesneden, maar ook door de funky beat die door veel van het materiaal liep.

Toch bevatte het album nog een paar zachte, lyrische Europop-stijl ballads, “I Have a Dream” en “Chiquitita,” die beide net zo populair bleken als de meer dansgerichte nummers, en die herinnerden aan Fältskog’s en Ulvaeus’ wortels, in het bijzonder, in de populaire volksmuziek van het midden en het einde van de jaren ’60. Deze twee nummers, plus “Angeleyes,” “Does Your Mother Know,” en het titelnummer, werden allemaal Top 5 singles in Engeland, hoewel alleen “Chiquitita” en “Does Your Mother Know” Top 40 hits werden in Amerika.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more