ABBA – (1979) Voulez-Vous

Het Bejaarde Plaatjes Huis

ABBA – (1979) Voulez-Vous

  • Release date: 1979
  • Label: Polydor
  • Catalog #: 2344 136
Terug naar Genre Interview

Rating: Good

Dat het bijna een jaar duurde om Voulez-Vous op te nemen is een indicatie van de creatieve en persoonlijke beperkingen waarin de vier leden van ABBA zich bevonden aan het eind van de jaren ’70. Hun zesde album viel samen met de echtelijke scheiding tussen Agnetha Fältskog en Björn Ulvaeus en de sterk veranderende stromingen in de populaire muziek, waarbij de disco, die op zijn retour was, plotseling een renaissance beleefde dankzij de film Saturday Night Fever uit 1977.

Zo laat ongeveer de helft van Voulez-Vous de zware invloed horen van de Bee Gees uit hun megahit disco-tijdperk. Dit blijkt niet alleen uit het feit dat de backing track voor het titelnummer werd gesneden in de Criteria Studios in Miami, waar de Bee Gees Main Course, Children of the World, en de meeste van de rest van hun disco-tijdperk muziek hadden gesneden, maar ook door de funky beat die door veel van het materiaal liep.

Toch bevatte het album nog een paar zachte, lyrische Europop-stijl ballads, “I Have a Dream” en “Chiquitita,” die beide net zo populair bleken als de meer dansgerichte nummers, en die herinnerden aan Fältskog’s en Ulvaeus’ wortels, in het bijzonder, in de populaire volksmuziek van het midden en het einde van de jaren ’60. Deze twee nummers, plus “Angeleyes,” “Does Your Mother Know,” en het titelnummer, werden allemaal Top 5 singles in Engeland, hoewel alleen “Chiquitita” en “Does Your Mother Know” Top 40 hits werden in Amerika.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more

Baby Huey – (1971) The Baby Huey Story (The Living Legend)

Release date: -dec-1971

Read more