Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

  • Release date: 2019
  • Label: PEMBA
  • Catalog #: 5056032321946
Terug naar Genre

Rating: Excellent

Ady Suleiman brengt in april 2019 de mixtape ‘Thoughts & Moments Vol. 1’ uit. Opgenomen in Stockholm en met tracks geproduceerd door FAMILY_TIME, Maths Time Joy, Winta James en GRADES, volgt de mixtape op de release van Ady’s veelgeprezen debuutalbum, ‘Memories’ in maart vorig jaar.

Een verzameling nummers die zijn ontstaan als voice memo’s op zijn telefoon. Ady zegt hierover: “Thoughts & Moments’ is ontstaan omdat ik niet meteen een volledig album wilde maken, ik wilde wat tijd om creatiever en experimenteler te zijn. Ik wilde een project maken dat een beetje meer vrij was. We gingen van akoestisch naar elektrisch, de jongens brachten hun smaak erop en brachten het naar een betere ruimte. Ik vond het leuk om de eerste dingen waar ik aan dacht op te schrijven, en die werden meestal de song. Ik hou van de vibes
en intermezzo’s, dat is hoe ik begon te denken over dit project, een vibes project. Ik wilde iets doen dat echt vrij was en ‘Thoughts & Moments Vol 1’ is het resultaat.”

Reeds uitgebracht is ‘Strange Roses’, een diep soulvol en emotioneel liefdesliedje geproduceerd door GRADES (NAO/Dua Lipa). Het nummer kreeg wereldwijd veel bijval, waaronder 17 ‘New Music Friday’-playlists op Spotify, meer dan 80 ‘Best of the Week’-playlists op Apple Music en radio-optredens van zowel Phil Taggart als DJ Target. Ook uitgebracht is ‘Best Friend’, een luchtige track, met Ady’s charmante teksten ondersteund door een dynamische beat, gecombineerd om een geluid te vormen dat geheel uniek is, maar direct herkenbaar. Best Friend’ krijgt ook steun van de radio van Beats 1 en DJ Target.

Ady Suleiman is een vaardige songwriter en een zanger met een soulvolle briljantie. Hij heeft een rijke waardering voor muziek en een aangeboren behoefte om levenservaringen om te zetten in een verhaal. Zijn tijdloze klassieke en toch frisse sound en lyrische onderscheidend vermogen heeft hem een breed scala aan invloedrijke fans opgeleverd van beide zijden van de Atlantische Oceaan – van Chance the Rapper, Leon Bridges en Joey Bada$$ tot Labrinth, Michael Kiwanuka, Laura Mvula en Lianne Le Havas. Bekroond als ‘Breakthrough Act of the Year’ op Gilles Peterson’s Worldwide Awards, werd Ady gesteund door o.a. The Fader, NME, Complex, The Line of Best Fit en Mahogany tot The Independent en GQ (om er maar een paar te noemen).

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more