Al Green – (1975) Al Green Is Love

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Al Green – (1975) Al Green Is Love

  • Release date: 1975
  • Label: Hi Records
  • Catalog #: SHL 32092
Terug naar Genre

Rating: Good

In korte tijd werd Al Green een vooraanstaand zanger in R&B en pop. Met nummers als “Look What You’ve Done for Me” en “Here I Am (Come and Take Me),” naast vele andere, verfijnden Green en producer Willie Mitchell de klanken van elk genre.

Zoals Al Green Explores Your Mind het hoogtepunt was van Green’s onbezonnenheid, vindt Al Green Is Love een grimmiger realiteit — de meerderheid van de tracks hier zijn ruminatief maar niet altijd coherent. Het eerste nummer, het stuwende “L-O-V-E (Love),” zou nog geloofwaardiger zijn als Green niet zo ambivalent zou klinken. Andere up-tempo nummers, “I Gotta Be More” en “Rhymes,” zijn scherp en donker, met geweldige riffs van gitarist Mabon Hodges.

Het hart van Al Green Is Love wordt gevormd door de ballads, hoewel Green niet erg vrolijk is, en wie op zoek is naar hartverwarmende gedachten over romantiek zal die hier niet vinden.

“The Love Sermon” en, nog beter, “I Didn’t Know” zijn spaarzame, treurige liedjes die Green de kans geven om rauwe en emotionele prestaties neer te zetten. “I Wish You Were Here” en “Could I Be the One” laten producer Willie Mitchell passende sombere arrangementen horen bij de luchtige zang van Green.

Het beste nummer hier, “There Is Love”, vindt een evenwicht tussen de gebruikelijke productie en de doordringende droefheid van het album. Al Green Is Love is misschien te deprimerend voor sommigen, maar zijn fans zullen de oprechtheid van Green aantrekkelijk vinden en sommige van de nummers zullen tot zijn beste behoren.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more

Baby Huey – (1971) The Baby Huey Story (The Living Legend)

Release date: -dec-1971

Read more