Al Jarreau – (1980) This Time

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Al Jarreau – (1980) This Time

  • Release date: 1980
  • Label: Warner Bros. Records
  • Catalog #: WB 56 804
Terug naar Genre

Rating: Good

Al Jarreau vond eindelijk succes in de V.S. na 1975’s We Got By. De latere albums die volgden, zoals 1977’s live Look to the Rainbow en 1978’s All Fly Home bezorgden hem de zo belangrijke cultstatus en lofbetuigingen uit de jazzgemeenschap. Die feiten maken zijn overstap naar pop/R&B op This Time nog verrassender.

Voor This Time werd Jarreau gekoppeld aan producer Jay Graydon, een oude sessiemuzikant die had meegeschreven aan Earth, Wind & Fire’s “After the Love Has Gone. Ondanks zijn jazzreputatie bewijst This Time dat Jarreau het in deze stijl echt naar zijn zin heeft.

Het nerveuze “Never Give It Up” en het melodieuze en nadenkende “Gimme What You Got” hebben een helder en verfijnd L.A.-geluid, en Jarreau geeft de nummers gewicht met zijn methodische en toch speelse vocalen. In dezelfde geest laat het aangrijpend gezongen en gearrangeerde “Your Sweet Love” Jarreau’s gave horen om emotie te laten klinken waar je het het minst zou verwachten. Jarreau voegt ook vaardige teksten toe aan jazz standards “(A Rhyme) This Time” en “(I Can Recall) Spain.” Het beste nummer om de kloof tussen de twee incarnaties te overbruggen, “Alonzo,” is opvallend mooi en laat Jarreau bijna operatopische hoogten bereiken. Tijdens de release was This Time verbluffend door zijn frisse geluid en een gevoel van warmte. Bij herhaald afspelen zijn deze kenmerken nog steeds waar.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more