Al Jarreau – (1981) Breakin’ Away

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Al Jarreau – (1981) Breakin’ Away

  • Release date: 1981
  • Label: Warner Bros. Records
  • Catalog #: WB 56 917
Terug naar Genre

Rating: Excellent

Breakin’ Away, uitgebracht in 1981, is niet alleen een geweldige opvolger van This Time, het perfectioneerde de poging zelfs. Met een verbazingwekkende reeks songs, de chemie tussen producer en artiest, en spelers van topniveau, werd Breakin’ Away de vaandeldrager van het L.A. pop- en R&B-geluid.

“Closer to Your Love” komt over als een hardere, meer zelfverzekerde versie van de nummers van het vorige album. Maar in korte tijd neemt Breakin’ Away zijn eigen identiteit aan met briljante resultaten. Alles werkt hier zo goed dat de hit, het aangename “We’re in This Love Together”, overkomt als de zwakke schakel. “Easy,” met zijn prachtige en subtiele latin accenten, heeft Jarreau’s doelgerichte manier van zingen die vreemd genoeg aangrijpend overkomt in zijn vreugde en schoonheid.

Het bitterzoete “My Old Friend” geeft hem een charmante en ingetogen lezing met prachtige synth handtekeningen die boekdelen spreken. Op het grootste deel van Breakin’ Away is Jarreau in opperbeste stemming en geeft hij het ene geweldige optreden na het andere, zoals het krachtige en melodierijke titelnummer. Net als zijn beste albums geeft dit Jarreau alle ruimte om zijn chops uit te oefenen.

Hij swingt door het funky en elegante “Roof Garden”, en op het indrukwekkende “(Round, Round, Round) Blue Rondo a la Turk” biedt hij geweldige scats en grillige teksten. Het laatste nummer, Jarreau, brengt nieuw leven in “Teach Me Tonight” en het heeft een dromerig en meeslepend arrangement. Breakin’ Away, geproduceerd door Jay Graydon, is een geweldig album en heeft veel van Jarreau’s latere werk geïnspireerd.

= Full Album Play List =

OUDERS:Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more