Alan Parsons Project – (1976) Tales Of Mystery And Imagination

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Alan Parsons Project – (1976) Tales Of Mystery And Imagination

  • Release date: 1976
  • Label: 20th Century Records
  • Catalog #: 9209-508
Terug naar Genre

Rating: Great

Tales of Mystery and Imagination is een uiterst betoverende auditieve reis door enkele van Edgar Allan Poe’s meest gerenommeerde werken. Met het gebruik van synthesizers, drums, gitaar, en zelfs een glockenspiel, maken Parsons’ huiverende effecten plaats voor een griezelige excursie naar Poe’s bekende klassiekers.

Op de remix van het album uit 1987, heeft het instrumentale “Dream Within a Dream” Orson Welles als verteller voor deze ijle samenwerking van gitaren en keyboards (Welles vertelt ook “Fall of the House of Usher: Prelude”). De EMI vocoder wordt gebruikt in “The Raven” met het Westminster City School Boys Choir erbij om een aparte flair toe te voegen aan het kamerachtige geluid. Parsons’ expertise omringt dit album, van de sluwheid die de boventoon voert in “(The System Of) Doctor Tarr and Professor Feather” tot de stevige dreun van de drums die een hartslag imiteren op “The Tell-Tale Heart”. “The Fall of the House of Usher” is een lange maar schitterende reeks van muzikaliteit die het personage van het album intact houdt, terwijl het de luisteraar in staat stelt zich onder te dompelen in de beangstigende atmosfeer.

Met vocalisten Terry Sylvester, John Miles, en Eric Woolfson verspreid over elk nummer, voegt deze verscheidenheid van verschillende zangstijlen kleur en ontwerp toe aan de sfeer van het album. Zonder een onderliggend thema om over na te denken, schetst Alan Parsons in plaats daarvan een levendig beeld van een van de meest verleidelijke literaire figuren uit de geschiedenis door zijn beroemdste werken op deskundige wijze muzikaal voor te dragen.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more