Alan Parsons Project – (1980) The Turn Of A Friendly Card

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Alan Parsons Project – (1980) The Turn Of A Friendly Card

  • Release date: 1980
  • Label: Arista
  • Catalog #: 20RS-37
Terug naar Genre

Rating: Good

Met twee van de beste nummers van het Alan Parsons Project, de lieflijke ballade “Time” en het golvend klinkende “Games People Play,” blijft “The Turn of a Friendly Card” een van de meest genietbare albums van deze groep. Parsons’ idee, het onderwerp van de zes nummers op het album, draait om de eeuwenoude verleiding van het gokken en de wurggreep die het heeft op de menselijke psyche.

Op “Games People Play” klinkt zanger Lenny Zakatek dwingend en geconcentreerd, wat het nummer een ernst geeft die helpt om het concept van het album te realiseren. Met “Time” is het Eric Woolfson die deze luxueus klinkende ode aan het voorbijgaan van het leven naar een plaats brengt die boven al het andere tragere materiaal van deze band uitstijgt. De afbraak van de menselijke wilskracht en onze hebzuchtige neigingen worden belicht in het laatste nummer, getiteld “The Turn of a Friendly Card,” dat is opgesplitst in vijf afzonderlijke delen. “Snake Eyes”, gezongen door Chris Rainbow, is het meest meeslepende van de vijf stukken, en verbindt het geheel van de opname.

Zoals op elk Parsons album is er een instrumental opgenomen, in dit geval een interessant nummer met de toepasselijke titel “The Gold Bug.” Zoals de meeste instrumentals van de band, simuleren de flow en het ritme het algemene tempo en het concept van het album, en fungeren als een welkom intermezzo. Hoewel kort, The Turn of a Friendly Card is to the point en laat niet in de steek als het gaat om het uitvoeren van zijn idee.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more