Alfa Mist – (2017) Antiphon

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Alfa Mist – (2017) Antiphon

  • Release date: 2017
  • Label: Black Acre
  • Catalog #: ACRELP011
Terug naar Genre Biografie Interview

Rating: Excellent

Antiphon, opgenomen in slechts drie dagen en bijna zes miljoen keer bekeken op YouTube, spreekt voor zich. Zelden is muziek zo rauw dat een muzikant via zijn instrument kan spreken. Een kenmerk dat past bij grootheden uit het veld zoals Miles Davis – een inspiratiebron voor Alfa – en hiphopacts als 9th Wonder, Little Brother en Hi-Tek. Alleen de tijd zal het leren, maar door zijn Yamaha Montage zou ik suggereren dat Alfa geen uitzondering is op deze gespecialiseerde categorie.

Spraakfragmenten op zijn tracks vullen de ingewikkelde muzikaliteit en broeierige complexiteit aan die resoneert uit Alfa’s toetsen. Net als bij zijn uitgesproken speelstijl worden opnamen van gesprekken met broers en zussen een kenmerk. Op Antiphon horen zijn broers over gezinswaarden, respect, egoïsme en meer.
‘Door met ze te praten, kan ik dingen begrijpen en verwerken omdat we allemaal op dezelfde manier zijn opgegroeid. Ze komen het dichtst bij mij als ik mezelf probeer te begrijpen. Hun meningen komen het dichtst in de buurt.’ De echte opgenomen spraak ondersteunt het filmische effect dat ook veel voorkomt in het geluid van Alfa Mist en voegt een reflectielaag toe aan een toch al meeslepende luisterervaring.

‘Ik wil alleen bepaalde onderwerpen met mijn projecten aan de orde stellen, in plaats van antwoorden te geven – onderwerpen die niet noodzakelijkerwijs worden besproken of zelfs maar ter sprake worden gebracht, of je er nu een keer over nadenkt of niet. Ik zeg op de een of andere manier niet, ik zeg alleen maar: ‘Hé! Laten we hierover praten, laten we het ter sprake brengen ”. Ik ben niet gekwalificeerd om antwoorden te geven, ik maak gewoon muziek. Dat is wat ik graag doe. Zo breng ik wat ik denk over.’

We hebben Alfa Mist mogen ervaren in het Da Roma Theater in Antwerpen. De sfeer was geweldig Belgische biertjes in glas bij een optreden is wel eeen hemelse luxe. De muziek en ambiance maakte het tot een van mijn beste muziekervaringen ever.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more

Baby Huey – (1971) The Baby Huey Story (The Living Legend)

Release date: -dec-1971

Read more