Alicia Keys – (2001) Songs In A Minor

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Alicia Keys – (2001) Songs In A Minor

  • Release date: 2001
  • Label: MBK Entertainment
  • Catalog #: 88985344291
Terug naar Genre

Rating: Good

Het debuutalbum van Alicia Keys, Songs in A Minor, had een grote impact toen het in de zomer van 2001 uitkwam, en katapulteerde de jonge singer/songwriter naar de voorste linie van de neo-soul. Critici en publiek waren gefascineerd door een 19-jarige zangeres wiens smaak en invloeden verder teruggingen dan haar leeftijd, en alles omvatten van Prince tot gladde jaren ’70 soul, zelfs een beetje Billie Holiday.

Achteraf gezien was het idee van Alicia Keys net zo aantrekkelijk als de plaat, want soulfans snakten naar een singer/songwriter die deel leek uit te maken van de traditie zonder zo spacy te zijn als Macy Gray of zo hippie mystiek als Erykah Badu terwijl ze betrouwbaarder was dan Lauryn Hill.

Keys was dat allemaal, en ze had stijl te over — elegante, sexy stijl geaccentueerd door hoe ze nooit te veel zong, waardoor de muziek een rijker gevoel kreeg. Het was rijk genoeg om wat dunheid in de tekst te compenseren — hoewel het een grote hit was, heeft “Fallin'” niet veel body — wat een testament is voor Keys’ vaardigheden als muzikant. En, het is een feit dat, ook al zijn er wat slordigheden in de teksten, het er niet veel zijn, en het geheel blijft een verbazingwekkend verzekerd, succesvol debuut dat zijn onmiddellijke bijval verdiende en nu al aardig veroudert.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more