Alquin – (1976) Alquin On Tour

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Alquin – (1976) Alquin On Tour

  • Release date: 1976
  • Label: Polydor
  • Catalog #: 2441 069
Terug naar Genre

Rating: Good

On Tour werd opgenomen tijdens de tweede Holland Tour van de band in 1976. Dit zou voorlopig het laatste album van de groep blijken te zijn. Alquin besloot zichzelf op te heffen nadat een Amerikaanse tournee werd afgelast. De groepsleden hadden geen zin om plaatselijke beroemdheden te zijn, en er traden muzikale meningsverschillen op. Pas na 27 jaar verscheen er een nieuw album, One More Night, met ook wat nieuwe muziek. Geconstateerd werd dat vervolgalbums gewoon aansloten op Best Kept Secret, alsof de band nooit was weggeweest.

Iedereen weet dat de eerste twee albums van Alquin geweldige Nederlandse heavy progressieve albums zijn en in elke progheads collectie thuishoren, maar persoonlijk vind ik dat dit album, en de twee studioalbums die er op volgden soms oneerlijk worden beoordeeld.

Nee, het zijn geen echte progressieve albums. Ze zijn heel erg mainstream AOR (adult-oriented rock), MAAR het songmateriaal is nog steeds heel goed, en er wordt heel veel heel goed gespeeld. Dus, als je ruimdenkend genoeg bent om over het feit heen te stappen dat Alquin mainstream werd na het tweede album, dan is er nog genoeg op deze albums om van te genieten.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more