Amp Fiddler – (2008) Inspiration Information (with Sly & Robbie)

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Amp Fiddler – (2008) Inspiration Information (with Sly & Robbie)

  • Release date: 2008
  • Label: Strut
  • Catalog #: STRUT038LP
Terug naar Genre Biografie

Rating: Great

Dit one-of-a-kind samenwerkingsproject brengt reggae iconen Sly Dunbar en Robbie Shakespeare samen met de veelzijdige Detroit muzikant Amp Fiddler voor 12 soulvolle cuts.

Aangeprezen als de eerste aflevering in een serie van het Strut label dat hedendaagse artiesten koppelt aan de legendarische muziek veteranen die hen inspireerden, werd INSPIRATION INFORMATION opgenomen in vijf dagen in Kingston, Jamaica, en zien Amp, Sly, en Robbie genre-verleggend terrein verkennen dat soul, R & B, funk, rocksteady, en acid jazz mengt.

Op papier ziet het er uit als een hemels huwelijk: Amp Fiddler samen in de studio met Sly Dunbar & Robbie Shakespeare. Ideetje van de platenmaatschappij Strut, die wel eens wat anders wilde dan alleen maar geweldig goede verzamelaars uitbrengen. Dus gaven ze soul brother Amp een vliegticket van Detroit naar Jamaica om daar met de beroemde reggaeritmetandem drie dagen te jammen in de studio van het duo in Kingston.
Afgaande op het resultaat lijkt Amp de grootste vinger in de pap gehad te hebben. Je vindt op Inspiration Information een aantal oude nummers (‘You’, ‘I Believe in You’) van zijn hand die in een nieuw (reggae)jasje zijn gestoken, naast wat nieuw werk en een cover van George Clinton.
Diens ‘Paint the White House Black’ (1993) krijgt een dusdanig radicale make-over dat het resultaat de titel ‘Black House’ mee kreeg en nu klinkt als zo’n typisch Ampnummer: slepende soul met drie negerinnen op de achtergrond en veel vocale uithalen van de man zelf. Dat Sly & Robbie ook meespelen zou je bijna vergeten.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more