Amy Winehouse – (2011) Lioness: Hidden Treasures (45 RPM)

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Amy Winehouse – (2011) Lioness: Hidden Treasures (45 RPM)

  • Release date: 2011
  • Label: Island Records
  • Catalog #: 279 060 3
Terug naar Genre Biografie

Rating: Good

De kwaliteiten van een vocaal genie worden niet altijd duidelijk als ze klassiek materiaal zingt. Vaak onthullen haar capaciteiten om zowel te personaliseren als een levenloos lied te overstijgen met een geweldige prestatie, het karakter achter de zangeres. Zowel Billie Holiday als Otis Redding blonken uit in wat ze ook aan het opnemen waren, of het nu een tijdloze standaard was of een weggooier uit de studio.

Deze verzameling Amy Winehouse materiaal, uitgebracht ter gelegenheid van het eerste kerstseizoen na haar dood in juli 2011, bevat geen sterk materiaal. Naast de covers, die goed gekozen zijn, hadden de originelen “Between the Cheats” en “Best Friends, Right?” en “Half Time” de cut niet mogen overleven als Winehouse er nog was geweest om haar vetorecht uit te oefenen.

Maar als het songmateriaal niet sterk genoeg is om luisteraars dit te doen verwarren met een Back to Black opvolger, de producties en uitvoeringen zijn van haar hoge kaliber. Salaam Remi en Mark Ronson namen vrijwel al het productiewerk voor hun rekening, terwijl de optredens van Winehouse net zo sterk zijn als ze op Frank en Back to Black liet horen. Dankzij het werk van Remi en Ronson is het album ook opvallend uniform; alleen de songwriting en het overwicht aan covers of “originele versies” verraden dat dit een postume collectie is.

Ronsonson’s productie op “Will You Still Love Me Tomorrow?” is torenhoog, hoewel hij een beetje meer drama in zijn chart injecteert dan het nummer kan ondersteunen, terwijl een huppelende versie van “The Girl from Ipanema” (bijna drum’n’bass op sommige punten) een vermoeide klassieker bijna opnieuw uitvindt. De opnames strekken zich uit van het begin van haar professionele carrière tot bijna het einde, maar Winehouse is vrijwel altijd sterk bij stem; alleen op haar Tony Bennett duet, “Body and Soul”, vervalt ze in zelfparodie.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more