Angie Stone – (2004) Stone Love

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Angie Stone – (2004) Stone Love

  • Release date: 2004
  • Label: J Records
  • Catalog #: 82876 56215 1
Terug naar Genre

Rating: Great

Met het succes van haar vorige hitsingle, “Wish I Didn’t Miss You,” veranderde Angie Stone van een gevangene in een groep neo-soul diva’s die rechtstreeks naar de koopjesbak gingen, naar een van de eerste zangeressen die van het puntje van de tong rolde als het woord “neo-soul” werd geuit.

Na een afwezigheid van bijna twee jaar pakt Stone Love de draad weer op waar Mahogany Soul ophield, met een wijzere, gelijkmatigere Stone die vanaf het begin van het album haar beste beentje voor zet. Het nutteloze gastoptreden van de vermoeide Snoop Dogg en zijn “izzle” façade draagt weinig bij aan de kwaliteit van de leadsingle, “I Wanna Thank Ya” — als er al iets is, doet het afbreuk aan de algemene sfeer van het nummer met constante onderbrekingen die niets anders doen dan eraan herinneren dat de Dogg niet een van zijn betere dagen heeft (bekijk de versie aan het einde zonder Snoop’s rap voor een contrast).

Gastoptredens van Floetry en Betty Wright helpen Stone Love echter op stoom te komen, en een uitzonderlijk optreden van Anthony Hamilton op “Stay for a While” roept muzen op die aanwezig waren tijdens de opnames van D’Angelo’s Voodoo en Stevie Wonder’s Innervisions. De productie crew is de meest solide die het ooit is geweest op een van haar platen en de keuze van de sampling is premium (check de knock-out sample van Dynasty’s “Adventures in the Land of Music” gebruikt in “Lovers’ Ghetto”) maar tot een minimum beperkt, een eerbetoon aan de vindingrijkheid van Stone en zijn gezelschap achter de mengtafel.

En hoewel er geen brandend anthem is van het type dat Mahogany Soul’s lange levensduur voedde en ondanks enkele totaal onnodige intermezzo’s, is dit haar meest gefocuste en volbrachte full-length tot nu toe. Een heerlijk album voor een zomerse dag, en (afgezien van de Snoop cameo) een plezierige luisterbeurt van begin tot eind.

= Full Album Play List =

= Track List =

UDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more