Average White Band – (1979) Person To Person

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Average White Band – (1979) Person To Person

  • Release date: 1979
  • Label: Atlantic
  • Catalog #: SD 2-1002
tbody>

Terug naar Genre

Rating: Good

De Schotse Average White Band was in een feestelijke stemming op zijn derde major-label release, het live dubbelalbum Person to Person. Na het succes van het titelloze debuut van de band en het daaropvolgende Cut the Cake, liet Person to Person de zeskoppige R&B/funk act de meeste van zijn hits uitbundig horen.

De leadzangers Alan Gorrie en Hamish Stuart wisselen de hele tijd tussen gitaar en bas, en zijn de drijvende kracht achter de openingstiteltrack en “Cut the Cake.” De ballads “If I Ever Lose This Heaven” en “Cloudy” zorgen voor een aangename afwisseling; ritmegitarist Onnie McIntyre en drummer Steve Ferrone schitteren op minder bekende juweeltjes als “I’m the One” en “Love Your Life”. Maar de echte prijs van deze collectie is een 18 minuten durende versie van de grootste hit van de Average White Band, het instrumentale “Pick Up the Pieces”.

McIntyre, Stuart, Gorrie, en Ferrone uitgebreide hoofdrollen in dit meesterwerk van montage – het nummer bevat eigenlijk verschillende versies van vier concertzalen, allemaal aan elkaar geplakt zodat elke muzikant de solo van zijn keuze kon laten horen. Een paar doorloopversies (“T.L.C.,” “School Boy Crush,” en de Marvin Gaye hit “Heard It Through the Grapevine”) verwijderd van een klassieker, laat Person to Person nog steeds zien wat een geweldige live act deze ondergewaardeerde band was in zijn hoogtijdagen.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

Purchase at Discogs

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more
%d bloggers liken dit: