B.T. Express – (1975) Non-Stop

Het Bejaarde Plaatjes Huis

B.T. Express – (1975) Non-Stop

  • Release date: 1975
  • Label: EMI
  • Catalog #: 1C 062-96 862
Terug naar Genre

Rating: Great

Wanneer men denkt aan de culturele bijdragen die de Afro-Amerikaanse buurten van Brooklyn in de jaren ’80 en ’90 hebben geleverd, komen onmiddellijk de mensen in gedachten van regisseur Spike Lee tot grote rappers (de Fat Boys, Big Daddy Kane, MC Lyte, Biz Markie, en vele anderen) tot soul/urban contemporary zanger James “D-Train” Williams.

Maar in de jaren zeventig stond Brooklyn bekend om zijn disco-achtige funk. Brooklyn funk was niet het soort hardcore funk dat je verwachtte van James Brown, George Clinton’s P-funk imperium (Parliament/Funkadelic, Bootsy Collins, the Brides of Funkenstein, enz.), de Gap Band, Rick James, of de Ohio Players het was funk-disco, en Brooklyn outfits zoals B.T. Express, the Crown Heights Affair, en Skyy waren enorm in de clubs (vooral zwarte clubs).

Toen het tweede album van B.T. Express, Non-Stop, in 1975 uitkwam, ging Scepter ervan uit dat het goed zou gaan in de dansclubs en inderdaad, club DJ’s gingen helemaal los op deze plaat. Non-Stop bevatte echter ook een aantal grote radiohits, waaronder “Peace Pipe” en “Give It What You Got” (die beide nummer vijf bereikten in de Billboard’s R&B singles chart). Ondertussen behoren “Still Good, Still Like It” en “Discotizer” tot de nummers die geen grote radiohits waren, maar wel de aandacht trokken van clubjocks. De enige ballad van de LP is een cover van de Burt Bacharach/Hal David favoriet “Close to You”; hoewel B.T. Express’ versie aangenaam genoeg is, blijft het een feit dat romantische ballads nooit zijn sterkste punt waren. Up-tempo materiaal is wat Non-Stop kenmerkt en het tot één van de beste, meest essentiële albums van de band maakt.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Daft Punk – (2013) Random Access Memories

Release date: -dec-2013

Read more

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more