Ben Webster – (1966) Atmosphere For Lovers And Thieves

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Ben Webster – (1966) Atmosphere For Lovers And Thieves

  • Release date: 1966
  • Label: Intercord
  • Catalog #: 28 413-3 U
Terug naar Genre

Rating: Great

Ben Webster is met zijn brede toon en door veel lucht gekenmerkte manier van aanblazen een tenor saxofonist die onmiddellijk herkenbaar is. Zijn carrière omspant meerdere decennia waarbij hij in het laatste deel in Europa, onder andere in Amsterdam, woonde en veel optrad en opnam in zowel Nederland als Denemarken.

Uit die laatste periode is Atmosphere for Lovers And Thieves één van mijn onbetwiste favorieten. Hij is verspreid over vier dagen opgenomen in september 1965 in de Metronome Studios in Copenhagen en Ben bewijst voor de zoveelste maal zijn onbetwiste superioriteit op het terrein van de verdroomde, introspectieve ballads.

Op het merendeel van de acht songs wordt hij bijgestaan door Kenny Drew op piano, Alex Riel op drums en de onvolprezen Niels-Henning Orsted Pederson op bas. Met hen speelt hij het romantische My Romance en de stukken met wat meer swing Easy To Love en Autumn Leaves.

In het openingsnummer – Ellington’s Blue Light – is de begeleiding van samenstelling veranderd en klinken onder andere de trompet van Arnved Meyer, de trombone van John Darville en Ole Kongsted’s tenorsax in combinatie met Ben. Dit nummer is meteen ook de beste track met een magistrale Webster en prachtig spel van trombonist Darville.

= Full Album Play List =

OUDERS

Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more
%d bloggers liken dit: