Bob Dylan – (1963) The Freewheelin’ Bob Dylan

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Bob Dylan – (1963) The Freewheelin’ Bob Dylan

  • Release date: 1963
  • Label: Columbia
  • Catalog #: KCS 8786
Terug naar Genre

Rating: Great

Het belang van The Freewheelin’ Bob Dylan kan moeilijk overschat worden, de plaat die Dylan definitief vestigde als een ongeëvenaarde songwriter, iemand met een aanzienlijke vaardigheid, verbeeldingskracht en visie. In die tijd was folk behoorlijk populair op universiteitscampussen en in boheemse kringen, en het kwam in verdunde vorm in de popcharts terecht, en hoewel er zeker een aantal begaafde songwriters waren, was er nog niemand die de scène overstijgt zoals Dylan dat met deze plaat deed.

Er zijn een paar (zeer goede) covers, met “Corrina Corrina” en “Honey Just Allow Me One More Chance,” maar ze verbleken bij de originelen hier. Destijds kregen de sociale protesten de meeste aandacht, en terecht, want “Blowin’ in the Wind,” “Masters of War,” en “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” waren niet alleen specifiek in hun doelwitten; ze waren gracieus uitgevoerd en zelfs melodieus. Hoewel ze door de jaren heen veerkrachtig zijn gebleken, als dat alles was wat Freewheelin’ te bieden had, zou het niet zijn seismische impact hebben gehad, maar dit onthulde ook een liedjesschrijver die met gelijke bekwaamheid grilligheid (“Don’t Think Twice, It’s All Right”), prachtige liefdesliedjes (“Girl From the North Country”), en vrolijk absurdistische humor (“Bob Dylan’s Blues,” “Bob Dylan’s Dream”) kon produceren.

Dit is rijke, fantasierijke muziek, die het geluid en de geest van Amerika evenzeer weergeeft als die van Louis Armstrong, Hank Williams, of Elvis Presley. Dylan heeft in veel opzichten muziek opgenomen die dit evenaart, maar hij heeft het nooit overtroffen.

= Full Album Play List =

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more