Boney M. – (1976) Take The Heat Off Me

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Boney M. – (1976) Take The Heat Off Me

  • Release date: 1976
  • Label: Dureco
  • Catalog #: 27573 OT
Terug naar Genre

Rating: Good

Take the Heat Off Me was het albumdebuut van een van ‘s werelds meest succesvolle disco groepen, Boney M. Hoewel ze nooit veel succes hadden in de Verenigde Staten, waren ze een fenomeen in het buitenland tijdens de late jaren ’70 en dit album maakt het makkelijk te begrijpen waarom.

Ze waren de juiste groep op het juiste moment — hun unieke combinatie van rocksteady disco ritmes en aanstekelijke bubblegum pop hooks creëerden een geluid dat iedereen in elk land gemakkelijk kon begrijpen en aantrekkelijk vinden. Sommigen vinden het Boney M. geluid misschien te zoet, maar de soulvolle zang van de groep voegt subtiel een beetje pit toe aan de mix om te voorkomen dat de muziek wegzweeft in de ether.

De grote hits van dit album waren “Sunny”, een pulserende, met strijkers doordrenkte update van Bobby Hebb’s pop-soul klassieker, en “Daddy Cool”, een meedogenloze groove die staccato vioolstoten, mariachi blazers en een agressieve drumaanval combineert om een onweerstaanbaar catchy dance-pop deuntje te creëren.

De andere nummers bieden een gelijkaardige mix van poppy originelen en vreemde covers: “Got a Man on My Mind” combineert reggae ritmes en koorzang tot een geweldig effect en Boney M.’s cover van Bob Marley’s “No Woman, No Cry” lijkt misschien absurd qua concept, maar werkt dankzij de effectieve combinatie van soulvolle vocalen en gelikte instrumentatie. “Baby Do You Wanna Bump”, het enige nummer dat afwijkt van het popsong-formaat, sleept merkbaar, maar de hoge kwaliteit van de omringende nummers maakt deze tekortkoming goed. Take the Heat Off Me zal geen nieuwe fans voor de disco-zaak winnen, maar het blijft een effectief en sympathiek stukje Euro-disco op zijn bruisendst.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more

Earth, Wind & Fire – (1975) Graditude

Release date: -dec-1975

Read more