Boney M. – (1978) Nightflight To Venus

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Boney M. – (1978) Nightflight To Venus

  • Release date: 1978
  • Label: Atlantic
  • Catalog #: K 50498
Terug naar Genre

Rating: Good

Op dit album uit 1978 begint producer/Svengali Frank Farian zijn pop-disco attractie Boney M. in een nieuw en interessant muzikaal territorium te duwen.

De songs zijn nog steeds erg disco tracks met een nadruk op bubblegum pop hooks, maar Farian verwerkt een aantal interessante muzikale smaken in de mix: “Painter Man” (een cover van een nummer van mod rockers Creation) zet effectief een reeks zware, vervormde hard rock gitaar riffs tegenover zijn dansbare beat, en “Brown Girl in the Ring” voegt een aantal kenmerkende steeldrums toe aan zijn ritmische calypso-pop mix. De vreemdste en meest ongewone en interessante combinatie van muzikale elementen komt echter met “Rasputin”, een eerbetoon aan de legendarische Russische historische figuur die balalaikas gebruikt om zijn getextureerde ritmegitaarhook te creëren.

Nightflight to Venus bracht ook een grote internationale hit voort met “Rivers of Babylon”, dat religieuze teksten en een volksliedmelodie mengt met een uitgesproken beat om een onmiddellijk toegankelijke pophymne te creëren. De andere nummers bevatten een paar minder dan kleurrijke momenten (“Never Change Lovers in the Middle of the Night” had door elke disco outfit kunnen worden uitgevoerd), maar Nightflight to Venus is een algemeen succes dankzij de sterke harmonieën van de groep en de gelikte productie van Farian, die alles in een snel tempo voort laat gaan. Het eindresultaat is een van de sterkste albums in de Boney M. catalogus, en een traktatie voor iedereen die houdt van dansmuziek die zoetgevooisd is.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more