Boney M. – (1978) Nightflight To Venus

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Boney M. – (1978) Nightflight To Venus

  • Release date: 1978
  • Label: Atlantic
  • Catalog #: K 50498
Terug naar Genre

Rating: Good

Op dit album uit 1978 begint producer/Svengali Frank Farian zijn pop-disco attractie Boney M. in een nieuw en interessant muzikaal territorium te duwen.

De songs zijn nog steeds erg disco tracks met een nadruk op bubblegum pop hooks, maar Farian verwerkt een aantal interessante muzikale smaken in de mix: “Painter Man” (een cover van een nummer van mod rockers Creation) zet effectief een reeks zware, vervormde hard rock gitaar riffs tegenover zijn dansbare beat, en “Brown Girl in the Ring” voegt een aantal kenmerkende steeldrums toe aan zijn ritmische calypso-pop mix. De vreemdste en meest ongewone en interessante combinatie van muzikale elementen komt echter met “Rasputin”, een eerbetoon aan de legendarische Russische historische figuur die balalaikas gebruikt om zijn getextureerde ritmegitaarhook te creëren.

Nightflight to Venus bracht ook een grote internationale hit voort met “Rivers of Babylon”, dat religieuze teksten en een volksliedmelodie mengt met een uitgesproken beat om een onmiddellijk toegankelijke pophymne te creëren. De andere nummers bevatten een paar minder dan kleurrijke momenten (“Never Change Lovers in the Middle of the Night” had door elke disco outfit kunnen worden uitgevoerd), maar Nightflight to Venus is een algemeen succes dankzij de sterke harmonieën van de groep en de gelikte productie van Farian, die alles in een snel tempo voort laat gaan. Het eindresultaat is een van de sterkste albums in de Boney M. catalogus, en een traktatie voor iedereen die houdt van dansmuziek die zoetgevooisd is.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more