Carol Williams – (1976) ‘lectric Lady

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Carol Williams – (1976) ‘lectric Lady

  • Release date: 1976
  • Label: Salsoul Records
  • Catalog #: 6.22975
Terug naar Genre

Rating: Great

Carol Williams, geboren in New Jersey, had opgetreden met de soul groepen Geminis en de Del-Rios voordat ze doorbrak als disco artiest. Beginnend met het aanstekelijke, door Gloria Gaynor beïnvloede “Rattlesnake” (vol met een aanstekelijke leadzang) aan het eind van 1975, zou ze genieten van een reeks dansvloerhits van ‘Lectric Lady.

Het luchtige “Love Is You” en een gepolijste remake van Kai Winding’s “More” oogstten beide internationale bijval. Hoewel “Love Is You” het nummer is dat op de meeste Salsoul compilaties staat en tot ver in het nieuwe millennium gesampled is, was het eigenlijk de B-kant van Williams eigen compositie, “Come Back”. Deze laatste heeft een sterkere melodie, een creatiever arrangement en een veerkrachtiger vocaal van de zanger; maar misschien dat het feit dat het niet zo strikt voldoet aan de ontluikende disco formule het ervan weerhield verder te stijgen.

Een ander verborgen juweeltje ligt in het stemmige, wanhopige “My Time of Need,” een Williams compositie die handelt over buitenechtelijke zwangerschap en effectief vocaal gebruik maakt van een fast-food jingle. Naast de up-tempo nummers zet de zangeres ook een ontroerende prestatie neer in de Philly soul ballad “This Time May Be the Last Time” (eerder opgenomen door De De Warwicke). Al met al is ‘Lectric Lady een solide geproduceerde, sterk gearrangeerde set met een mooi scala aan materiaal. Met het Salsoul Orchestra aan boord, is het een van de basisalbums van het label.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more