Carol Williams – (1976) ‘lectric Lady

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Carol Williams – (1976) ‘lectric Lady

  • Release date: 1976
  • Label: Salsoul Records
  • Catalog #: 6.22975
Terug naar Genre

Rating: Great

Carol Williams, geboren in New Jersey, had opgetreden met de soul groepen Geminis en de Del-Rios voordat ze doorbrak als disco artiest. Beginnend met het aanstekelijke, door Gloria Gaynor beïnvloede “Rattlesnake” (vol met een aanstekelijke leadzang) aan het eind van 1975, zou ze genieten van een reeks dansvloerhits van ‘Lectric Lady.

Het luchtige “Love Is You” en een gepolijste remake van Kai Winding’s “More” oogstten beide internationale bijval. Hoewel “Love Is You” het nummer is dat op de meeste Salsoul compilaties staat en tot ver in het nieuwe millennium gesampled is, was het eigenlijk de B-kant van Williams eigen compositie, “Come Back”. Deze laatste heeft een sterkere melodie, een creatiever arrangement en een veerkrachtiger vocaal van de zanger; maar misschien dat het feit dat het niet zo strikt voldoet aan de ontluikende disco formule het ervan weerhield verder te stijgen.

Een ander verborgen juweeltje ligt in het stemmige, wanhopige “My Time of Need,” een Williams compositie die handelt over buitenechtelijke zwangerschap en effectief vocaal gebruik maakt van een fast-food jingle. Naast de up-tempo nummers zet de zangeres ook een ontroerende prestatie neer in de Philly soul ballad “This Time May Be the Last Time” (eerder opgenomen door De De Warwicke). Al met al is ‘Lectric Lady een solide geproduceerde, sterk gearrangeerde set met een mooi scala aan materiaal. Met het Salsoul Orchestra aan boord, is het een van de basisalbums van het label.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more