Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

  • Release date: 2017
  • Label: Anti-
  • Catalog #: 7537-1
Terug naar Genre Concert

Rating: Great

Curtis Harding’s debuutalbum, 2014’s Soul Power, was een opvallend zelfverzekerd werk dat aantoonde dat hij een van de slimste en meest begaafde artiesten was die uit de retro-soulscene is voortgekomen, een zanger en songwriter met respect voor het verleden en een visie op de toekomst. Het blijkt dat Harding nog maar net begonnen was; zijn tweede full-length, 2017’s Face Your Fear, is een nog ambitieuzere set materiaal, een oefening in psychedelische soul die zich voedt met een breed scala aan geluiden en invloeden, terwijl het nog steeds de geest en ziel van Curtis Harding bij elke beurt weerspiegelt.

Terwijl de productie en arrangementen op Face Your Fear zijn duidelijk geïnformeerd door klassieke R & B en funk geluiden van de jaren ’60 en ’70, samen met de trippier randen van psychedelische soul, Harding en zijn studio medewerkers (die omvatten Danger Mouse en Sam Cohen) nooit lijken te worden bereiken voor een soort van Noord-soul completists mentaliteit; In plaats daarvan gebruiken ze de suggestieve texturen van vintage Afro-Amerikaanse muziek als een springplank voor Harding’s oprechte, steet-smart verhalen over liefde, spijt, familie, en de pijnen en vreugdes van het dagelijks leven.

Harding is een geweldige zanger die in zijn normale bereik volle prestaties kan neerzetten (kijk maar naar “Need Your Love” en “Go as You Are” als je overtuigd wilt worden) en ook kan uitglijden naar een falsetto die precies het juiste is voor nummers als “Ghost of You” en “Dream Girl”. (Hij laat de twee zelfs tegen elkaar uitspelen in “Till the End”, waarin hij beide helften van een strijdlustig koppel vertolkt). Curtis Harding kan schrijven en zingen als een soulman met een eigen wil, en hier klinkt hij nog opener, expressiever en onbevreesder dan op zijn zeer fraaie debuut. Face Your Fear verhoogt de lat voor Harding, en brengt hem van veelbelovende nieuwkomer tot grote artiest, en als je van goede songs houdt die met volle overtuiging worden gespeeld en gezongen, zul je hier niet op willen slapen.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more

Earth, Wind & Fire – (1975) Graditude

Release date: -dec-1975

Read more