Dan Hartman – (1978) Instant Replay

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Dan Hartman – (1978) Instant Replay

  • Release date: 1978
  • Label: Blue Sky
  • Catalog #: SKY 83265
Terug naar Genre

Rating: Great

Kant A begint met een uitbundige en peppy 10 seconden countdown, de eerste track “Instant Replay” zal je ergens tussen de 2e en 3e maat in beweging brengen. Het stond op nummer 1 in de US dance charts in 1978, 28e in de billboard top 100.

Na de cafeïne-achtige disco van de opening, raakt Instant Replay een groovier ritme in “Countdown”/”This is It.””This is it” doet denken aan het werk van Donna Summer, met top 40’s pep met als enig doel om mensen aan het boogie te krijgen, met een set violen die op en neer lopen op de toonladders en trompetten die rustig hun opwinding verkondigen. “Countdown” gaat langzaam over in “This is it” terwijl melodische sequenties uit “Instant Reply” erin verwerkt worden, waardoor het geheel van Side A een samenhangend geheel wordt dat bedoeld is om in één ruk helemaal uit te luisteren.

Kant B is duidelijk meer funk dan de disco-pop die de eerste kant van het vinyl aandrijft. Hartman heeft ervaring met vele genres waaronder het opnemen van Chicago blues muzikant Muddy Water’s 13e studio album I’m Ready in zijn studio in Westport, Connecticut.
Het tweede nummer op deze kant, “Chocolate Box” is een nonsens nummer over het willen hebben van een doos chocolade. De tekst “chocolate box” wordt bijna net zo vaak gezegd als Big Sean “ass” zegt in zijn nummer “Dance” (Finally Famous, 2011). Een strijkerssectie doet mee op “Love is A Natural”, waarmee Hartman’s complexe melodische structuur en vermogen om instrumentatie te combineren tot zijn recht komt. “Time & Space” is een pianoballade die het album afsluit met een romantische sensualiteit die de luisteraar naar zich toetrekt. De achtergrondzang van Vinnie Cusano, die later als Vinnie Vincent de vervanger was van Ace Frehley in Kiss, zorgt voor een vol geluid dat het album afrondt.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more