David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Het Bejaarde Plaatjes Huis

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

  • Release date: 1976
  • Label: RCA
  • Catalog #: APL1-1732
Terug naar Genre Biografie

Rating: Good

Het eerste officiële verzamelalbum van David Bowie, uitgebracht in het kielzog van Station to Station en met de vreemde typografie van dat album, is Changesonebowie een handig overzicht van de hits van de laatste vier jaar, plus “Space Oddity” — een Amerikaanse hit in 1973, maar niet beschikbaar op een Britse single sinds de eerste verschijning in 1969.

Het steeg naar de top van de Britse hitlijsten en sleurde Changesone met zich mee — het album bereikte uiteindelijk de tweede plaats. De grootste charme van het album voor bevestigde fans was de opname van “John, I’m Only Dancing.” Nooit eerder op LP verschenen, maakte het nummer ook hier zijn Amerikaanse debuut, waarbij de opwinding nog groter werd toen ontdekt werd dat de “verkeerde” versie was opgenomen — de reguliere 1972 U.K. single versie was per ongeluk weggelaten ten gunste van een 1973 heropname. De fout werd gecorrigeerd voor latere persingen van het album.

Een weinig avontuurlijk ogende tracklisting mag de enthousiaste fan niet afschrikken. Zoals zoveel Bowie compilaties van voor het CD tijdperk, is het heel gemakkelijk om Changesonebowie over het hoofd te zien ten voordele van de meer-bang-for-your-buck carrière-spanning collecties die sindsdien zijn verschenen. Het blijft echter een charmante tijdcapsule, een herinnering aan de tijd dat Bowie evenzeer een popster was die de hitlijsten haalde als een iconisch idool.

= Full Album Play List =

Nicolle & Roland

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more

Earth, Wind & Fire – (1975) Graditude

Release date: -dec-1975

Read more