Dean Martin – (1970) My Woman, My Woman, My Wife

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Dean Martin – (1970) My Woman, My Woman, My Wife

  • Release date: 1970
  • Label: Reprise Records
  • Catalog #: RS 6403
Terug naar Genre

Rating: Poor

Tegen 1970 stapte Dean Martin niet vaak meer de studio in. Hij kwam elke lente twee dagen om een nieuw album op te nemen en misschien deed hij af en toe een singlesessie. Zijn oude producer, Jimmy Bowen, die hem in de studio had begeleid sinds zijn comeback hit, “Everybody Loves Somebody,” in 1964, leek geen ideeën en ambities meer voor hem te hebben.

Voor de lente 1970 sessies die My Woman, My Woman, My Wife produceerden, lijkt Bowen zich te hebben gericht op het succes dat Frankie Laine had in 1969 met het coveren van de Marty Robbins compositie “You Gave Me a Mountain,” een melodramatische ballade gericht aan God die een country hit was geweest voor Johnny Bush. Robbins schreef een soortgelijk stuk materiaal, “My Woman, My Woman, My Wife,” en had het net zelf naar de top van de country hitlijsten gebracht, en Bowen dacht misschien dat Martin zijn carrière kon verjongen met een pop-cover, net zoals Laine dat had gedaan met “You Gave Me a Mountain.”

Dat gebeurde niet; Martin’s versie schampte nauwelijks de pop singles charts. (Het kan niet geholpen hebben dat hij, in tegenstelling tot Laine, zong zonder enige emotionele betrokkenheid bij de tekst). Voor de rest baseerde Bowen zich op zijn diepgewortelde kennis van de countrymuziek en liet Martin liedjes opnemen die countryhits waren geweest voor o.a. Connie Smith (“Once a Day”), Eddy Arnold (“Make the World Go Away, “Turn the World Around’), Bill Anderson (‘The Tips of My Fingers’), Bobby Bare (‘Detroit City’), Buck Owens (‘Together Again’), Ray Price (‘Heart Over Mind’), en Johnny Tillotson (‘It Keeps Right on a-Hurtin’). Martin was het daar mee eens, en Bowen zorgde voor zijn gebruikelijke Nashville sound-stijl productie. Maar dit was niets wat de twee niet al vele malen eerder hadden gedaan, en platenkopers verloren hun interesse.

= Full Album Play List =

OUDERS

Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Jose James – (2012) No Beginning No End

Release date: -dec-2012

Read more

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more