Delegation – (1979) Eau De Vie

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Delegation – (1979) Eau De Vie

  • Release date: 1979
  • Label: Ariola
  • Catalog #: 202 093-320
Terug naar Genre

Rating: Good

Delegation’s “Eau De Vie”, uitgebracht in 1979, was hun tweede studio album. Van begin tot eind is het album een heerlijke luisterervaring, een perfecte mix van R&B, Disco en Funk.

Groepsoprichter en leadzanger Rick Bailey is hier in topvorm en zijn stem werkt in elke setting. Vergeet niet dat het 1979 was en Disco nog steeds de sound was die de ether domineerde. Het is dus geen verrassing dat veel van de nummers hier gericht zijn op de dansvloeren. “Heartache No. 9”, dat een kleine radiohit werd, is R&B van het einde van de jaren 1970 op zijn best, net als “Sho Nuff Sold On You”. “One More Step To Take” is nog zo’n geweldige dansplaat. “You and I” is een uptempo hoogtepunt op het album en kreeg veel aandacht op de radio om ook aan beide kanten van de Atlantische Oceaan een hit te worden. “Put A Little Love On Me”, “(Darling) I Think About You” en “Stand Up (Reach For The Sky)” zijn ook funky R&B songs die zo uit de Philly sound kluizen getrokken hadden kunnen worden.

De talenten van Delegation beperkten zich niet alleen tot dance en uptempo songs. Het echte verborgen juweeltje op “Eau De Vie” is “Blue Girl”, een ruggengraat tintelende en pijnlijk mooie mid-tempo ballad die een beetje geleend is van Delegation’s Top 5 hit “Oh Honey” uit 1977. Rick Bailey is een geweldige zanger en is perfect understatement, waarbij hij zijn stem gebruikt als een instrument van schoonheid. Hoewel “Blue Girl” geen pophit werd, is het sinds 1979 een soort cultklassieker geworden, die veelvuldig wordt uitgezonden op stormformaten en een vaste waarde is voor klassieke R&B-stations. “Welcome To My World” is de andere mid-tempo ballad op “Eau De Vie” die een hit had moeten worden. “Eau De Vie” is een album dat gekoesterd moet worden zodat we ons kunnen verwonderen over hoe mooi de muziek was die in de late jaren 1970 werd gemaakt.

= Full Album Play List =

= TRack List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more