Deodato – (1978) Love Island

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Deodato – (1978) Love Island

  • Release date: 1978
  • Label: Warner Bros. Records
  • Catalog #: W 56414
Terug naar Genre

Rating: Great

1978’s Love Island vond Deodato in vrijwel dezelfde ruimte waar hij was voor een groot deel van het decennium, het brouwen van zijn eigen onuitsprekelijke brouwsel van fusion en funky disco, met de hulp van vrienden en covers nummers langs de weg. Op Love Island laat hij opnieuw een reeks nummers horen die allemaal aangenaam in het gehoor liggen, maar niet helemaal fris zijn — wat het album zo interessant maakt, is dat het bijna als een conceptalbum kan worden beschouwd, omdat elke songtitel blijkbaar draait om de jungle van de tropen, warme winden, zandstranden, en, meer waarschijnlijk dan niet, een paar schoonheden met cocktails om het plaatje compleet te maken.

Het album begint met “Area Code 808,” dat de eerste actie in Hawaii plaatst, een twitchy extended fusion draaiend rond een aardige funk baslijn. De rest van de set gaat vanaf daar verder, met de groove die ebt en vloeit van het punchy “Whistle Bump” naar de aangename en beslist zachte tonen van “San Juan Hut,” en verder naar het titelnummer. Het is alleen jammer achteraf, en geen enkele fout van Deodato, dat het niets oproept dat zo veel lijkt op scènes uit The Love Boat. Verdomde popcultuur.

Ook van belang is “Tahiti Hut”, mede geschreven door Deodato en Earth, Wind & Fire’s Maurice White, en opgefleurd door gastoptredens van nog drie EW&F leden: Verdine White, Freddie White, en het geniale percussie van Philip Bailey. Love Island is een aangenaam stukje easy listening, maar zal waarschijnlijk alleen de meest fanatieke fans in vervoering brengen. Op dit late tijdstip in het decennium had je het allemaal al een beetje gehoord. Maar mocht je het allemaal nog eens willen horen, Love Island klinkt geweldig als de zon schijnt.

= Full Album Play List =

OUDERS

Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more