Donny Hathaway ‎– (1978) The Best Of Donny Hathaway

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Donny Hathaway ‎– (1978) The Best Of Donny Hathaway

  • Release date: 1978
  • Label: ATCO Records
  • Catalog #: SD 38-107
Terug naar Genre Biografie Documentary

Rating: Excellent

Donny Hathaway zal voor altijd bekend staan als één van de leidende stemmen van de 70’s soul renaissance en werkelijk één van de meest bejubelde songwriters tijdens zijn korte leven. Dankzij het respect en de zorg die vandaag aan zijn muziek wordt besteed door een hele nieuwe generatie muzikanten en fans, blijft Donny Hathaway voor altijd een van de pioniers van de soul.

Donny Hathaway creëerde enkele van de beste kanten ooit voor ATCO, waar hij zijn tijd op aarde doorbracht met het creëren van enkele van de meest meesterlijke en mooiste soul muziek ooit gemaakt.

In 1978, werd Donny geëerd met zijn eerste grootste hits collectie, simpelweg getiteld The Best of Donny Hathaway. Deze prachtige reeks van zijn meest memorabele hitsingles en albums, waarvan de meeste met Joel Dorn, Billy Cobham, Arif Mardin, Jerry Wexler, Eric Gale, Bernard Purdie, King Curtis, Doc Gibbs en Cornell Dupree, illustreren nog steeds hoe belangrijk hij toen was en nu nog steeds is, vijf decennia geleden!

The Best of Donny Hathaway bevat een zwaar menu van zijn beste momenten zoals het funk geïnfundeerde “The Ghetto,” de definitieve balladry van Leon Russell’s “A Song For You,” en natuurlijk zijn duet chart topper met Roberta Flack “Where Is The Love,” die echt een wereldwijd publiek opende voor dit zo jammerlijk gemiste genie.

Er zijn nog meer klassiekers in overvloed, zoals de enige vinyl versies van zijn prachtige laatste top R&B ballads “You Were Meant For Me” en zijn standaard vakantie juweeltje “This Christmas”. De mooie LP bevat ook een van de meer aangrijpende nummers van onze tijd “Someday We’ll All Be Free” wat echt een mijlpaal nummer is voor deze artiest.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more

Earth, Wind & Fire – (1975) Graditude

Release date: -dec-1975

Read more