Donny Hathaway ‎– (1978) The Best Of Donny Hathaway

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Donny Hathaway ‎– (1978) The Best Of Donny Hathaway

  • Release date: 1978
  • Label: ATCO Records
  • Catalog #: SD 38-107

Back Cover

Front Cover

Luister naar het nummer ‘Song for You’ en proef van het muzikale genie de wijlen Donny Hathaway. Hij levert een sterke, ingetogen lezing van Leon Russell’s nummer. Het samenzang tussen Donny met Roberta Flack is op “Where Is the Love” en op een aangrijpende vertolking van ‘You’ve Got a Friend’ geweldig, hun chemie is adembenemend. ‘Someday We Be Free’ is een inspirerende boodschap die door een meeslepend tempo wordt omhult – de riff is overtuigend, maar is niet genoeg herhaald.

Van McCoy ‘s “Giving Up” wordt gedaan in een vurige stijl, de emotionele ballad was een succes voor Gladys Knight & the Pips in hun Motown dagen. Hathaway’s “This Christmas” is uitgegroeid tot een evergreen zoals ‘Jingle Bells’ voor de feestdagen, door pauken toe voegen gaf het het nummer een extra demensie.

‘The Ghetto’ was niet Hathaway’ s grootste hit op sales- of chart wijze, maar het is waarschijnlijk zijn meest gerespecteerde tune. Een rollende piano, geïnspireerde backing vocals, een onophoudelijke tamboerijn, een drummer, en een bas die leek verbonden te zijn met de heup, samen met Hathaway’s karakteristieke zang maken “The Ghetto” een boeiend stukje muziek welke meer dan 12 minuten duurt.

 

OUDERS

Annelies & Erwin

Purchase on Discogs