Earth, Wind & Fire – (1972) Last Days And Time

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Earth, Wind & Fire – (1972) Last Days And Time

  • Release date: 1972
  • Label: CBS Records
  • Catalog #: CBS 31761
Terug naar Genre

Rating: Good

Earth, Wind & Fire waren niets als ze niet ambitieus waren, en tegen de tijd van hun derde album hadden ze een eigen geluid gesmeed door bijna alles te absorberen wat hen in de voorgaande tien jaar was voorgegaan.

De band’s eerste release voor Columbia heeft ook een radicaal andere line-up. Voormalige vocalisten Sherry Scott en Wade Flemons zijn nu weg en zijn vervangen door respectievelijk Jessica Cleaves en Philip Bailey, een man met misschien wel de beste falsetto in alle R&B. Toetsenist Larry Dunn, een cruciaal ingrediënt van het geluid van de band, en tweede drummer Ralph Johnson zijn ook gloednieuwe toevoegingen hier.

Het was alsof ze elke eclectische invalshoek van Motown probeerden te omvatten, van pakkende, ritmische pop tot kolkende funk, en zelfs van Stevie Wonder die geleende folksongs zong als “Blowin’ in the Wind” (hier deed Philip Bailey “Where Have All the Flowers Gone”) tot de schamele, met strijkers gevulde pop die Motown legitimiteit verschafte. En dat niet alleen, ze wilden ook Sly & the Family Stone’s met blazers gevulde, gutbucket R&B en wat van de fusion stijl van Weather Report incorporeren.

Op Last Days and Time slaagden ze erin om dat alles in hun baan te brengen, maar ze hadden nog één cruciaal ding niet voor elkaar gekregen: ze hadden nog niet geleerd om hits te schrijven. Dat zou nog komen.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more