Earth, Wind & Fire – (1972) Last Days And Time

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Earth, Wind & Fire – (1972) Last Days And Time

  • Release date: 1972
  • Label: CBS Records
  • Catalog #: CBS 31761
Terug naar Genre

Rating: Good

Earth, Wind & Fire waren niets als ze niet ambitieus waren, en tegen de tijd van hun derde album hadden ze een eigen geluid gesmeed door bijna alles te absorberen wat hen in de voorgaande tien jaar was voorgegaan.

De band’s eerste release voor Columbia heeft ook een radicaal andere line-up. Voormalige vocalisten Sherry Scott en Wade Flemons zijn nu weg en zijn vervangen door respectievelijk Jessica Cleaves en Philip Bailey, een man met misschien wel de beste falsetto in alle R&B. Toetsenist Larry Dunn, een cruciaal ingrediënt van het geluid van de band, en tweede drummer Ralph Johnson zijn ook gloednieuwe toevoegingen hier.

Het was alsof ze elke eclectische invalshoek van Motown probeerden te omvatten, van pakkende, ritmische pop tot kolkende funk, en zelfs van Stevie Wonder die geleende folksongs zong als “Blowin’ in the Wind” (hier deed Philip Bailey “Where Have All the Flowers Gone”) tot de schamele, met strijkers gevulde pop die Motown legitimiteit verschafte. En dat niet alleen, ze wilden ook Sly & the Family Stone’s met blazers gevulde, gutbucket R&B en wat van de fusion stijl van Weather Report incorporeren.

Op Last Days and Time slaagden ze erin om dat alles in hun baan te brengen, maar ze hadden nog één cruciaal ding niet voor elkaar gekregen: ze hadden nog niet geleerd om hits te schrijven. Dat zou nog komen.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more