Earth, Wind & Fire – (1973) Head To The Sky

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Earth, Wind & Fire – (1973) Head To The Sky

  • Release date: 1973
  • Label: CBS Records
  • Catalog #: CBS 32017
Terug naar Genre

Rating: Good

Zo fenomenaal populair als Earth, Wind & Fire was van het midden van de jaren ’70 tot het begin van de jaren ’80, het is gemakkelijk te vergeten dat de band niet van de ene op de andere dag een succes was. Met Head to the Sky — EWF’s vierde album in totaal, tweede met Philip Bailey, en tweede voor Columbia — begon Maurice White’s zeer spirituele en ambitieuze soul en funk commercieel vruchten af te werpen.

Het door latin beïnvloede “Evil” werd de grootste hit van de soulsters tot op dat moment, en materiaal variërend van het spookachtig mooie titelnummer (met een van Bailey’s beste optredens ooit) tot het jazz fusion juweeltje “Zanzibar” is net zo lonend. De line-up die White met Last Days and Time onthulde werkte uitstekend; Bailey bleek duidelijk een belangrijke aanwinst te zijn.

Ook vermeldenswaard is de aanwezigheid van zangeres Jessica Cleaves, die na dit album vertrok en enkele jaren later weer opdook in George Clintons excentrieke vrouwengroep the Brides of Funkenstein.

EWF had nog steeds wat in feite een cult aanhang was, maar dat begon te veranderen met Head to the Sky. En toen EWF in 1974 en 1975 een commerciële vlucht nam, gingen veel nieuwe bekeerlingen terug en zagen met eigen ogen hoe een uitstekend album Head to the Sky was.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more
%d bloggers liken dit: