FKJ – (2017) French Kiwi Juice

Het Bejaarde Plaatjes Huis

FKJ – (2017) French Kiwi Juice

  • Release date: 2017
  • Label: Roche Musique
  • Catalog #: RM039
Terug naar Genre Interview

Rating: Excellent

Het debuutalbum van de Frans/Nieuw-Zeelandse FKJ (French Kiwi Juice) biedt een unieke mix van soul en elektronische invloeden die een platform bieden voor zowel ontspanning als feest.

Vers van een recente Australische & Nieuw-Zeelandse tournee, met onder andere optredens op ‘Strawberry Fields’ in Victoria en het inaugurele ‘Majestic Casual Festival’ in Sydney, brengt de multi-instrumentalist een volledig minimalistisch album uit dat niet probeert te overcompenseren met massaproductie. Integendeel, FKJ maakt slim gebruik van de ruimte die in elke track wordt gecreëerd door de nadruk te leggen op ingewikkelde percussie die vergelijkingen trekt met artiesten als Frank Ocean & TA-KU.

Vanaf de eerste luisterbeurt van ‘Skyline’ wordt het duidelijk dat FKJ de perfecte mix is van Jarryd James en Glass Animals’ Dave Bayley. Deze vocalen zetten prachtig de scène met de groepering van het lage en hoge bereik van FKJ, die de voorhoede van de mix vormen en in wezen het soepele charisma van de track dragen. De percussie in ‘Skyline’ bouwt op van een krachtige introductie in het begin van het couplet tot een artistieke fill in de refreinen, waarbij de percussie in en uit wordt getrokken om een nadrukkelijk dramatisch effect te creëren.

Lying Together’ concentreert zich rond de gesamplede vocalen, met simplistische reverbed snaps en een broedende synth progressie in het begin die leiden tot een upbeat, funk gevulde crooner. Er zijn veel elementen binnen deze track die een verbazingwekkende soundscape opbouwen, van het ‘wah’ effect binnen de gitaar, de soepele baslijn en de spatten van elektronische piano die in en uit de track komen.

“Now, go and do everything without heart and do it good”; een gedurfde uitspraak die een intens startpunt vormt voor ‘Joy’, een funk gevuld genot dat een aanzienlijke groove in zich draagt. De saxofoon is ongelooflijk nadrukkelijk aanwezig in de solo secties, waar het de voorrang krijgt die het echt verdient. De zijdezachte baslijn in combinatie met de vloeiende percussie zorgt ervoor dat er veel van die party vibe door het nummer komt.

Als je dit debuut mag geloven, is FKJ er een om in de gaten te houden en het zal interessant zijn om te zien waar de toekomst deze getalenteerde producer heen leidt.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more