Frank Sinatra – (1967) Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Frank Sinatra – (1967) Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim

  • Release date: 1967
  • Label: Reprise Records
  • Catalog #: K 44008
Terug naar Genre

Rating: Great

In 1967 was bossa nova behoorlijk populair geworden bij het jazzpubliek en het traditionele poppubliek, maar toch had Frank Sinatra zich nog niet aan Braziliaans geïnspireerd materiaal gewaagd. Sinatra besloot een volwaardig bossanova-album op te nemen met de belangrijkste componist van het genre, Antonio Carlos Jobim.

Gearrangeerd door Claus Ogerman en met Jobim op gitaar en achtergrondzang, concentreerde Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim zich op Jobim’s originelen, en voegde drie Amerikaanse klassiekers toe — “Baubles, Bangles and Beads,” “Change Partners,” en “I Concentrate on You” — die opnieuw werden gearrangeerd om aan de bossa nova conventies te voldoen. Het resultaat was een ingetogen, rustig album dat de latin ritmes gebruikte als een basis, niet als een centraal punt.

Ondersteund door een ontspannen, sympathiek arrangement van gedempte koperblazers, sudderende percussie, zachte strijkers, en Jobim’s zangerige gitaar, zet Sinatra een bijzonder opmerkelijke prestatie neer; hij heeft nog nooit zo subtiel geklonken, elke regel die hij uitspreekt onderspelend en vocale technieken tonend die hij nog nooit eerder had vertoond.

Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim geeft zijn genoegens niet onmiddellijk prijs; het album heeft te veel textuur en is te ingetogen om in één luisterbeurt volledig tot zijn recht te komen. Na een paar luisterbeurten begint het album zich langzaam een weg te banen onder de huid van de luisteraar, en het ontpopt zich als een van zijn meest dankbare albums uit de jaren ’60.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more
%d bloggers liken dit: