Gotan Project – (2001) La Revancha Del Tango

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Gotan Project – (2001) La Revancha Del Tango

  • Release date: 2001
  • Label: ¡Ya Basta!
  • Catalog #: 589410 93831
Terug naar Genre Concert

Rating: Excellent

La Revancha del Tango van Gotan Project is een ongeëvenaarde verzameling thema’s die een unieke fusie vertegenwoordigen tussen traditionele muziekvormen en de nouvelle velden van de elektronica. La Revancha del Tango onthult onbekende grenzen voor de moderne beat explorers.

Geïnspireerd door de Argentijnse tango, hebben Philippe Cohen Solal en Christophe H. Müller, verantwoordelijk voor projecten als Boys From Brazil of Stereo Action Unlimited, hun krachten gebundeld met Eduardo Makaroff om op te nemen wat uiteindelijk een gedurfd muziekstuk is geworden.

Door stijlen als dub en downbeat te mengen en de talenten van Argentijnse muzikanten als Gustavo Beytelmann en Nini Flores in te schakelen, slaagde het stichtende trio van Gotan Project erin een uniek debuutalbum af te leveren. “Tríptico”, “Santa Maria (Del Buen Aire)” en “El Capitalismo Foraneo” zijn slechts drie van de thema’s die de compositorische intuïtie van het trio onthullen, waarbij de romantiek en de donkere inspiratie van Argentijnse illustratieve straatmuziek wordt gemanipuleerd met nieuwe elektronica. Gebruikmakend van instrumenten als de bandoneon, samen met moderne percussie, Gotan voert een exclusieve creatieve uitdaging uit. “Vuelvo Ar Sur”, een originele compositie van Astor Piazzolla, gezongen door Cristina Villalonga, sluit deze ongeëvenaarde set van melodieën af en bevestigt Gotan’s enige mate van melodie-exploratie.

Het album is via Andrea en Michiel Wouters bij ‘Het Bejaarde Plaatjes Huis’ gekomen, een Tango Masterpiece. Daarvoor onze eeuwige dank!!

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Andrea & Michiel

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more