Gregory Porter – (2013) Be Good

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Gregory Porter – (2013) Be Good

  • Release date: 2013
  • Label: Motéma
  • Catalog #: 233796
Terug naar Genre Biografie

Rating: Excellent

Gregory Porter’s tweede poging bevestigt het talent dat zo duidelijk was op zijn debuut. Hij heeft een grotere techniek en subtiliteit ontwikkeld in zijn indrukwekkende zang. De jaren ’70 soul is nog steeds duidelijk aanwezig in zijn stem, met nuances van Donny Hathaway en Bill Withers, maar hij is ook de vocale erfgenaam van Nat King Cole. Hij is een groot talent aan het worden, niet alleen als zanger, maar ook als componist, met een unieke, elliptische stijl, zowel voor melodieën als teksten, die heel duidelijk naar voren komt als je het vergelijkt met de covers hier.

Porter is zich ook zeer bewust van dynamiek, en kan soepel overgaan van de zachtheid van “Imitation of Life” naar de bijna atonaliteit van het rauwe “Bling Bling”, dat ook een aantal uitstekende scatzangs bevat. Zijn eigen materiaal is niet meteen memorabel, maar nestelt zich na een paar keer luisteren in het brein, geraffineerd en vaak prachtig. Hij houdt zijn soul/blues geloofsbrieven in leven met een versie van “Work Song” die hem toestaat om uit volle borst te gaan tegen een toeterende saxofoon.

Als afsluiter is er een a capella versie van “God Bless the Child”, een nummer dat voor altijd geassocieerd wordt met Billie Holiday. Het is een gewaagde zet, die werkt omdat het de tederheid in zijn stem laat horen, met een bijna vloeibare kwaliteit in de zang, de emoties eerder gezinspeeld dan uitgestippeld. Het is een prachtig hoogtepunt van een album dat Porter’s ster zeker nog verder zal doen rijzen.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more