Gregory Porter – (2014) Issues Of Life (Features And Remixes)

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Gregory Porter – (2014) Issues Of Life (Features And Remixes)

  • Release date: 2014
  • Label: Motema
  • Catalog #: 233885
Terug naar Genre Biografie

Rating: Great

Natuurlijk was het te verwachten dat met de overgang van nieuwe souljazz held Gregory Porter naar Blue Note zijn oude platenlabel Motema een graantje mee zou gaan pakken van zijn wereldwijde succes. Zij waren natuurlijk het label wat hem groot maakte.

Zolang dat gebeurt als op Issues Of Life mogen we niet klagen. Het album is een verzameling van tracks die eerder verschenen op de albums Great Voices Of Harlem (de samenwerking met Donald Smith, Mansur Scott en Paul Zauner’s Blue Brass), Time To Do Your Thing van Zbonics (de band van souljazz drummer Zak Najor), Kentyah presents Evolutionary Minded, Be My Monster Love van saxofonist David Murray en zijn eigen remix album 1960 What? The Remixes.

Alle tracks zijn in een fijne volgorde samengebrachte en ondanks het feit dat ze van verschillende albums afkomstig zijn en alom bekend klinkt het album toch als een coherent geheel. Ook op dit album wordt weer duidelijk wat een geweldige track 1960 What? toch is (hoewel de op het album bijgesloten remix van Opolopo de track nou niet bepaald sterker maakt) en hoe zijn uitvoering van Moanin’ al in zijn eigen repertoire is versmolten. Issues of Life is gewoon een erg lekker tussendoor album die het verlangen naar een echt nieuw album even stilt.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more