Harold Melvin & The Blue Notes – (1975) Wake Up Everybody

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Harold Melvin & The Blue Notes – (1975) Wake Up Everybody

  • Release date: 1975
  • Label: PIR (Philadelphia International Records)
  • Catalog #: PIR 69193
tbody>

Terug naar Genre Video Clip

Rating: Excellent

Er gaat niets boven de Philly sound en de producers Kenny Gamble en Leon Huff, die verantwoordelijk zijn voor enkele van de beste songs en geluiden ooit. Teddy Pendergrass zong op enkele juweeltjes voor hen, zowel als leadzanger voor Harold Melvin and the Blue Notes als solo.

Wake Up Everybody is een album uitgebracht door Harold Melvin & the Blue Notes op het Philadelphia International platenlabel in november 1975. Het werd geproduceerd door Kenneth Gamble & Leon Huff. Dit zou het laatste album zijn met Teddy Pendergrass voordat hij de groep verliet voor een solocarrière.

Het album bevat de hitsingles “Wake Up Everybody” en “Tell the World How I Feel About ‘Cha Baby”. “Don’t Leave Me This Way”, dat twee jaar later zou worden geherinterpreteerd door Thelma Houston. De lead vocal op de afsluitende album track, “Searching for a Love”, werd vrijwel solo uitgevoerd door Sharon Paige, die ook duet taken vervulde met Pendergrass en Melvin op het nummer “You Know How to Make Me Feel So Good.”

In 1976, op het hoogtepunt van het succes van de Blue Notes, verliet Teddy Pendergrass de groep. Hij wilde hun naam veranderen in Teddy Pendergrass & the Blue Notes, en je moet toegeven dat hij een punt had. Hij ging verder met een zeer succesvolle solocarrière, die in zijn hoogtepunt werd afgebroken toen hij verlamd raakte bij een auto-ongeluk in 1982. Pendergrass stierf op 13 januari van dit jaar, aan darmkanker; hij werd 59 jaar. The Blue Notes bleven toeren tot Harold Melvin in 1996 een beroerte kreeg; hij overleed het jaar daarop.

Ronduit een geweldig Philly Soul album.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more