Inner Circle – (1980) New Age Music

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Inner Circle – (1980) New Age Music

  • Release date: 1980
  • Label: Island Records
  • Catalog #: 202 524-320
Terug naar Genre

Rating: Good

Dit tweede album van Inner Circle zou het laatste moeten worden van Jacob Miller. Hij stierf in het jaar dat dit album uitkwam door een auto ongeluk.

Net een jaar nadat “Everything is Great” uitkwam. “Everything is Great” heeft zijn momenten maar was niet de grote die het zou moeten zijn.
Met “New Age Music” schreef het Duitse Musik Express magazin deze weer in hogere sferen. Geweldige ideeën, vooral veelzijdig etc.

Wat wel klopte is de grappige mix van muzikale ideeën. Het album begint met een echte rocker genaamd – natuurlijk – “We Came to Rock You”.
“Summer in the City” is een behoorlijk grappig nummer waar de band de straatgeluiden met hun stemmen doet.
Track 3 op de eerste kant mixt Elvis Presley met reggae ritmes. Je zult het niet geloven maar het is absoluut fantastisch en mijn favoriete nummer hier. Kant A sluit af met het saaiste nummer van de acht. – gapen
Ik vond dat geweldig toen ik 18 was maar om eerlijk te zijn: voor een echte reggae fan is het niets wat je wil hebben. Rock, Disco, Elvis – waar is de reggae?

De B-kant opent met echte reggae ritmes voor de eerste keer op hier en brengt de Beatles naar Jamaica. Het daaropvolgende “If I can’t have you” is weer een heel fijne song voor in de discotheek. Disco op z’n best zou ik zeggen, maar geen reggae. De twee slotnummers brengen de reggae weer met beide benen op de grond.

Eindelijk moet er een vraag beantwoord worden: is dit muziek voor een nieuwe tijd of new age muziek. Niets van dat alles! Inner Circle heeft dezelfde snelweg afgelegd die Bob Marley gebruikte op “Punky Reggae Party”. Als Bob niet was gestorven was reggae misschien deze kant op gegaan. Maar dat deed hij niet en de reggae ook niet. Deze fijne Jamaicaanse muziek is uiteengevallen in dancehall en stomme pop (a la la long …).

Als je een fan bent van echte roots rock reggae zal je dit niet leuk vinden. Als je plezier wil beleven aan het dansen op enkele geweldige dansvloernummers die niet iedereen kent, of als je een feestje geeft en enkele nummers nodig hebt die niet iedereen kent, dan is dit album misschien wel het echte werk.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more