Jim Capaldi – (1980) The Sweet Smell Of Success

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Jim Capaldi – (1980) The Sweet Smell Of Success

  • Release date: 1980
  • Label: Carrere
  • Catalog #: 67.533
Terug naar Genre

Rating: Good

De Brit Jim Capaldi, die in 2005 overleed, werd vooral bekend door zijn rol als drummer bij TRAFFIC. Hij bracht ook een indrukwekkend aantal soloalbums uit vanaf het begin van de jaren 1970 tot kort voor zijn dood. “The Sweet Smell Of Success” is een album uit 1980.

Capaldi laat het hier helemaal gaan, maar toch vrij massaal. De gewone albumliedjes zijn consequent zeer melodieus en overwegend pop, rock, funk en jazz. Eenvoudige akoestische balladpartijen zijn ook te horen en geven het geheel een zeker singer-songwriter tintje. Helaas zijn er nauwelijks ruwe kantjes.
De tracklist bevat Capaldi’s eigen composities, samenwerkingen met Pete Bonas (The Sweet Smell Of Success, I Was Ment For You, Bathroom Jane), Fruit Hill (Fortune And Fame), Misha Cipra (Man With No Country), maar ook samenwerkingen met Steve Winwood (The Low Spark Of High Heeled Boys [oorspronkelijk te vinden op het gelijknamige TRAFFIC album], Going Home ).

De opname van “The Sweet Smell Of Success” werd gedaan door grote mensen als Mel Collins, die voor vele sterren van de populaire muziek heeft gewerkt, of co-songwriter Pete Bonas, die Phil Collen in GIRL verving toen hij naar DEF LEPPARD overstapte, en Chris Parren, die ook met vele groten in het muziekcircus heeft gewerkt.

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more

St. Germain – (2000) Tourist

Release date: -dec-2000

Read more