Mario Biondi – (2006) Handful Of Soul

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Mario Biondi – (2006) Handful Of Soul

  • Release date: 2006
  • Label: Schema
  • Catalog #: SCLP 406
Terug naar Genre Video

Rating: Great

‘A Handful of Soul’ van Mario Biondi & the High Five Quintet mag dan niet zijn laatste album zijn, het blijft een van de beste latin jazzalbums van 2006. Als je de platina-seller nu met frisse oren zou beluisteren, zou je denken dat het album – zo actueel en levendig – pas gisteren is uitgebracht.

Met het titelnummer ‘A Child Runs Free’ laten Mario en het Quintet (bestaande uit Fabrizio Bosso op trompet, Lorenzo Tucci op drums, Luca Mannutza – Piano, Pietro Ciancaglini – Contrabas en Daniele Scannapieco op saxofoon) je tenen tikken, je hoofd swingen, je vingers klikken en je geest stijgt, zo intens zijn de ritmes. Ik daag iedereen uit hiernaar en naar ‘No Mercy For Me’ te luisteren zonder te proberen mee te ‘air-drummen’ en zonder te dansen op ‘This Is What You Are’!

Als zoon van de Italiaanse zanger Stefano Biondi, ontdekte Mario dat zijn passie voor zingen begon bij het kerkkoor. Zijn eerste grote optreden kwam toen hij op 17-jarige leeftijd het voorprogramma verzorgde van de legendarische Ray Charles, op de Italiaanse poot van diens tournee. Sindsdien heeft hij opgetreden met een groot aantal sterren, waaronder Burt Bacharach, Renato Zero, Chaka Khan, Michael Bolton en meer recent Incognito.

Mario Biondi is de personificatie van het woord “Cool”. Met zijn diep-husky Barry White-achtige stem en gladde stijl, is het moeilijk om niet geboeid te raken door hem en zijn album. Met een upbeat remake van Randy Crawford’s ‘Rio De Janiero Blues’ en de fantastische teksten in ‘A Handful of Soul’ zal dit album ervoor zorgen dat je op zoek gaat naar meer van zijn geweldige werk.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BOL.COM

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Gregory Porter – (2017) Nat “King” Cole & Me

Release date: -dec-2017

Read more

Amy Winehouse – (2012) At The BBC

Release date: -dec-2012

Read more

Jungle – (2014) Jungle

Release date: -dec-2014

Read more

Isaac Hayes – (1969) Hot Buttered Soul

Release date: 17-jun-2021

Read more

St. Germain – (1995) Boulevard (The Complete Series)

Release date: -dec-1995

Read more

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more