Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

  • Release date: 1971
  • Label: Talma
  • Catalog #: TS-310
Terug naar Genre

Rating: Excellent

De LP kwam voort uit de song, en de essentie van zowel LP als het nummer worden samengebald in de titel. What’s Going On? Marvin Gaye zat anno 1970 helemaal stuk na het overlijden van zijn muzikale partner Tammi Terrell en overwoog zelfs uit de muziek te stappen. Het nummer What’s Going On was een idee van Obie Benson van The Four Tops, die Gaye vroeg er aan mee te werken om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het nummer op Gaye’s lijf geschreven was.

Motown baas Berry Gordy vond het echter niks, wat voor hem gelijk stond aan niet commercieel, en wilde het niet uitbrengen. Gaye voerde de druk op en scoorde tot ieders verrassing een enorme hit, waarop Gordy er wel een album omheen wilde. Het werd het eerste conceptalbum van Motown, een suite van samenhangende, in elkaar overlopende songs die op een uiterst persoonlijke manier de kernthema’s van de tijd samenvatten.

De ontluistering van Vietnam, milieuverontreiniging, geweld, werkloosheid en andere ellende worden bestreden met klassieke wapens als liefde en religie. Pure emotie, de urgentie druipt er vanaf. Gaye produceerde het album zelf (ook al uniek in de Motown geschiedenis) en voorzag de stukken van schitterende, rijk gevulde arrangementen, waarbij vooral op kant twee ook ruimte was voor heerlijk grooven.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Simple Minds – (1982) New Gold Dream (81-82-83-84)

Release date: -dec-1982

Read more

Azymuth – (1980) Outubro

Release date: -dec-1980

Read more

Curtis Mayfield – (1970) Curtis

Release date: -dec-1970

Read more

Erykah Badu – (2015) But You Caint Use My Phone

Release date: -dec-2015

Read more

B.T. Express – (1975) Non-Stop

Release date: -dec-1975

Read more

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more