Marvin Gaye – (1961) The Soulful Moods Of Marvin Gaye

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Marvin Gaye – (1961) The Soulful Moods Of Marvin Gaye

  • Release date: 1961
  • Label: Tamla
  • Catalog #: TM-221
Terug naar Genre

Rating: Average

Dat Marvin Gaye in de jaren na de release van dit album uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste zangers op het gebied van soul en R&B is nauwelijks een punt van discussie. Wat voor indruk het luisterpubliek zou hebben opgepikt van Soulful Moods, zijn debuut opnameproject, is een andere vraag, want het is zeker een onkarakteristieke verzameling.

Het begint met een hele reeks standaardnummers uit het grote tijdperk van de Amerikaanse songwriting voordat er een paar triviale nummers uit de zich ontwikkelende Motown stal worden ingegooid, waaronder een nummer van Berry Gordy dat zeer ongunstig afsteekt bij de nummers van Irving Berlin, Cole Porter en Rodgers & Hart die het omringen. Fans van saloonzang zijn misschien benieuwd hoe Gaye het er vanaf brengt in dit moeilijke genre, en voor het grootste deel zijn dit prima uitvoeringen gezien het veelzijdige bereik van zijn stem en de diepte van gevoel die hij in de meeste van zijn uitvoeringen bracht.

Nee, dit is geen Gaye met een volledig ontwikkelde stijl, en het is nauwelijks de vernieuwende legende van Let’s Get It On of What’s Going On, maar er is niets waar hij zich hier voor zou kunnen schamen. De studiomuzikanten komen met mooie arrangementen van het materiaal, soms zelfs met hints van de punch die ze zouden geven aan zijn latere, chart-topping materiaal.

= Full Album Play List =

= Track List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Marvin Gaye – (1971) What’s Going On

Release date: -dec-1971

Read more

Amp Fiddler – (2006) Afro Strut

Release date: -dec-2006

Read more

Ady Suleiman – (2019) Thoughts + Moments Vol. 1 Mixtape

Release date: -dec-2019

Read more

Isley Brothers, The – (1976) Harvest For The World

Release date: -dec-1976

Read more

David Bowie – (1976) ChangesOneBowie

Release date: -dec-1976

Read more

Pink Floyd – (1975) Wish You Were Here

Release date: -dec-1975

Read more