Mike Oldfield – (1973) Tubular Bells

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Mike Oldfield – (1973) Tubular Bells

  • Release date: 1973
  • Label: Virgin
  • Catalog #: 87 541 IT
Terug naar Genre The Story Of

Rating: Excellent

Mike Oldfield’s baanbrekende album Tubular Bells is misschien wel de mooiste conglomeratie van instrumenten die zijn samengevoegd tot één uniek stuk. Een verscheidenheid aan instrumenten wordt gecombineerd om een opwindende veelheid aan ritmes, tonen, toonhoogten en harmonieën te creëren die allemaal netjes in elkaar overvloeien, wat resulteert in een verbazingwekkende overvloed aan muziek. Oldfield bespeelt alle instrumenten zelf, inclusief rariteiten als het Farfisa-orgel, het Lowrey-orgel en de flageolet.

De bekende griezelige opening, beroemd geworden door het gebruik ervan in The Exorcist, begint het album langzaam, terwijl elk instrument zich akoestisch een weg wringt in het huidige geluid dat te horen is, totdat er een grootse unisono is van excentrieke geluiden die de oren wild prikkelen. Doorheen het album variëren de tempi van zacht tot intens tot uiterst verrassend, wat zorgt voor enkele uitstekende muzikale hoogtepunten. Mandolines en Spaanse gitaren worden vergezeld door malende orgels en keyboards, terwijl in de verte vreemde belletjes en zwengelende geluiden weerklinken.

In het midden van het album kondigt gast Vivian Stanshall elk instrument aan seconden voordat het wordt gehoord, eindigend met de onheilspellend klinkende buisklokken, een werkelijk krachtig en overheersend instrument.

Het meest interessante en overweldigende aspect van dit album is het feit dat er zoveel geluiden worden opgeroepen, maar er geen onopgemerkt blijft, waardoor de luisteraar geleidelijk kan opgaan in elk uniek deel van de muziek. Tubular Bells is een goddelijke excursie in het rijk van de new age muziek.

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Alfa Mist – (2021) Bring Backs

Release date: -dec-2021

Read more

Tom Misch – (2014) Beat Tape 1

Release date: -dec-2020

Read more

Curtis Harding – (2017) Face Your Fear

Release date: -dec-2017

Read more

U2 – (1987) The Joshua Tree

Release date: -dec-1987

Read more

Alfa Mist – (2019) Structuralism

Release date: -dec-2019

Read more

Tom Misch – (2016) Reverie EP

Release date: -dec-2016

Read more