Rosemary Clooney & Perez Prado – (1960) A Touch Of Tabasco

Het Bejaarde Plaatjes Huis

Rosemary Clooney & Perez Prado – (1960) A Touch Of Tabasco

  • Release date: 1960
  • Label: RCA
  • Catalog #: NL-43106
Terug naar Genre

Rating: Excellent

Op papier leek deze onwaarschijnlijke combinatie van de Amerikaanse populaire zangeres Rosemary Clooney (die als styliste bijna de jaren vijftig definieerde) en de Cubaanse percussionist en bandleider Pérez Prado een ramp in wording. Het eindresultaat is precies het tegenovergestelde. Opgenomen tijdens twee sessies in juli en augustus 1959, is dit gewoon een van de mooiste albums in de catalogus van beide artiesten.

De muziek is levendig en kleurrijk maar behoudt Clooney’s gladde en zachte karakter, en Prado’s handelsmerk arrangementen en experimenten met percussie, textuur, en harmonie. Blijkbaar had Clooney aanvankelijk wat moeite met de uitspraak, maar ze werd gecoacht door haar echtgenoot, de Puerto Ricaanse acteur Jose Ferrer (die de oorspronkelijke liner notes van het album schreef) en ze leerde het snel.

Deze samensmelting van Latijnse en Amerikaanse standards is een tour de force met enkele van de beste sessiespelers in de biz, waaronder drummers Leo Acosta en Earl Palmer, evenals blazers Paul Horn en Ollie Mitchell. Hoogtepunten van de set zijn “Mack the Knife,” “Sway,” een paar Cole Porter tunes — “Bali Hai,” en “You Do Something to Me” — maar ook zeer originele uitvoeringen van “Corazon de Melon,” “Cu-Cu-Rru-Cu-Cu Paloma,” en “Adios.”

= Full Album Play List =

OUDERS: Annelies & Erwin

BUY AT DISCOGS BUY AT JPC.DE

ANDERE BEJAARDE PLAATJES

Jose James – (2012) No Beginning No End

Release date: -dec-2012

Read more

Sharon Jones & The Dap-Kings – (2014) Give The People What They Want

Release date: -dec-2014

Read more

Roberta Flack – (1969) First Take

Release date: -dec-1969

Read more

Gregory Porter – (2010) Water

Release date: -dec-2010

Read more

Michael Kiwanuka – (2016) Love & Hate

Release date: -dec-2016

Read more

JMSN – (2016) It Is

Release date: -dec-2016

Read more